Teknoloji

Flipboard’un tasarımı yenilendi, haberler ön plana çıkarıldı

flipboard-3-0-iphone-6-301014

Haberleri dergi tarzında okuma imkanı sunan Flipboard uygulaması kapsamlı bir değişiklikten geçiyor. Yepyeni bir tasarım ve 30 binin üzerinde yeni başlıkla birlikte kullanıma sunulan 3.0 versiyon numaralı yeni Flipboard aynı zamanda The Daily Edition olarak adlandırılan yeni bir günlük haber dergisini de kullanıcılara sunacak. Bu dergi içinde farklı kategorilerden derlenen haberler bulunacak.

iTunes App Store’da yer alan açıklamaya göre Flipboard 3.0 aşağıdaki yeniliklerle geliyor:

Flipboard’un 3. nesil sürümü çok daha kişisel bir deneyim ve telefon için yepyeni bir tasarım sunuyor.

– Dergilerine ne ekledikleri ile ilgili en son haberler için kişileri takip et. Elbette, yayıncıları, web sitelerini ve diğer kaynakları takip etmeye devam edebilirsin.
– Capcanlı dergi kapakları, yeni sayfa düzeni ile daha kolay erişilebilir yorum ve bilgi görüntüleme dahil tamamen yenilenen tasarımın keyfini çıkar.

Sadece telefonda:
– Yepyeni bir görünüm ve his: Yeni üst sekme çubuğunu kullanarak Flipboard’un ile takip ettiğin şeyler, arama, bildirim ve profilin arasında hızlıca gezin.
– Kolay erişim butonlarıyla favori haberlerini daha hızlı paylaş, beğen veya dergilerine ekle.

Yeni tasarım ile özellikle akıllı telefonlarda, Flipboard kullanıcı kitlesinin yüzde 70’inin bağlandığı ortamlarda içeriklerin bulunabilirliğinin artırılması hedefleniyor. Başlık odaklı kullanıcı arayüzü sayesinde kullanıcılar ilgi alanlarına yönelik içerikleri daha hızlı bulabilecek. Yeni başlıklar bölümünün arkasındaki teknoloji Flipboard’un bu yılın başlarında satın aldığı, mobilde haber tavsiye servisi sunan Zite tarafından sağlanıyor.

İLGİLİ HABERLER