Teknoloji

Apple Watch’un Paris gösterimi moda tutkunlarından çok fanların ilgisini çekti

apple-watch-colette-0101014

Apple’ın geçtiğimiz ay duyurduğu akıllı saati Apple Watch, tanıtım etkinliğinin ardından ilk kez 30 Eylül tarihinde Paris’in gözde mağazalarından Colette’de görücüye çıktı. Mağazanın giriş katında bir camın arkasında sergilenen saatlere dokunulmasına izin verilmedi.

Apple Watch’un vitrin arkasından olsa bile görülebilme imkanı, Colette’e büyük sayılabilecek bir kitlenin akın etmesini sağlasa da, gelen kitlenin Apple’ın hayal ettiği kitle olmadığı söyleniyor. 2015’in başında piyasaya süreceği akıllı saatini moda dünyasına pazarlamaya çalışan Apple, bunun için Paris Moda Haftası’nda özel bir etkinlik düzenlemeyi ihmal etmedi. Bu etkinlikte Apple’ın tasarım dahileri Jony Ive ve Marc Newson, moda dünyasının efsanelerinden Karl Lagerfield ve Anna Wintour ile bir araya geldi. Colette’in genel müşteri kitlesi Apple’ın ilgisini çekmeyi planladığı kitle olsa da, Apple Watch’u görmeye gelenlerin büyük kısmını Apple fanlarının oluştuduğu ifade edildi.

Etkinlikte Apple Watch’u gören bazı Apple fanları akıllı saat için 400 avro ödeyebileceklerini belirtirken, Colette’de satılan saatlerin fiyatları göz önüne alınınca bu rakam sınırların altında kalıyor. Halihazırda mağazada satılan saatlerin fiyatları 678 ila 30 bin dolar arasında değişiyor. Apple ise Apple Watch’un 349 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını açıklamıştı. Satış noktaları arasında Colette’in de olması, Apple Watch’un 18 karat altın versiyonunun fiyat etiketinde 1000 doların üzerinde bir rakam yazması ihtimalini artırıyor.

Mağazaya gelen Apple hayranları Apple Watch için 349 dolar ödemenin makul olduğunu düşünürken, Colette’in asıl müşteri kitlesi Apple Watch konusunda pek heyecanlanmışa benzemiyor. Mağazada alışveriş yapan Glenda isimli bir Amerikalı kadın, Apple’ın iyi yaptığı şeye odaklanması gerektiğini dile getirirken; giyilebilir ürünler işleri değiştirse de, moda dünyasının akıllı saatlere pek fazla yüz vermeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

İLGİLİ HABERLER