Manşetler

Apple touchpad barındıran yeni bir Apple TV kumandası üzerinde çalışıyor

apple-tv-1080p-00011

Apple TV’nin kızılötesi kumandası sekiz yıldır tasarımını ve temel yeteneklerini korusa da, artık değişim zamanı gelmişe benziyor. The New York Times’ın ismi açıklanmayan bir Apple çalışanına dayandırdığı haberine göre, Apple TV’nin yeni tasarımıyla birlikte kullanıcılara touchpad barındıran bir Apple TV kumandası sunulacak.

Mevcut kumandada bulunan “Menü” ve “Oynat/Durdur” butonlarının yeni kumandada da yer alacağı belirtilirken, arayüzdeki kaydırma hareketlerinin ise touchpad aracılığıyla gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Son üç Apple TV versiyonunda arayüz dolaşımı dört yönlü bir kontrol butonuyla sağlanmıştı. Yeni kumandayla birlikte Apple TV’nin değişmesi beklenen arayüzünde daha rahat dolaşılması öngörülüyor. Mevcut kumandaya kıyasla daha kalın bir tasarıma sahip olacağı düşünülen yeni Apple TV kumandasının Amazon Fire TV’nin kumandasına yakın bir görüntüye bürüneceği iddia ediliyor.

Apple’ın yeni Apple TV’yi önümüzdeki ay düzenleyeceği yazılımcı konferansı WWDC 2015’te tanıtması bekleniyor. Yeni Apple TV’nin kendisine özgü bir App Store ve Siri desteğiyle birlikte geleceğine dair haberler bir süredir etrafta dolaşsa da, temel beklenti Apple’ın bir internet TV servisi sunması yönünde.

Cupertino merkezli şirketin ABC, CBS ve Fox gibi büyük Amerikan TV kanallarıyla görüşmelerini sürdürdüğü ve internet TV servisini sonbaharda aylık 30 veya 40 dolarlık bir ücret karşılığında faaliyete geçireceği de iddialar arasında yer alıyor. Apple’ın HBO’nun abonelik servisi HBO Now’ı destekleyerek kendi servisinin de provasını gerçekleştirdiği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER