Teknoloji

Apple 12.9 inç ekranlı iPad’in hazırlıklarını yapıyor

ipad-air-inceleme-00035

Apple gelecek yılın başlarında üretimine başlamayı planladığı 12.9 inç ekranlı daha büyük iPad’in geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu iddia Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde dile getirildi.

Daha büyük iPad’in ne zaman çıkacağı hakkında net bir bilgi verilmedi, ancak bu boyutlarda bir iPad’in geliştirilmesiyle ilgili haberler neredeyse bir yıldır ortalıkta dolaşıyor, bu nedenle ürünün resmi tanıtıma doğru yaklaşması fazlasıyla mümkün görünüyor. Apple’ın mevcut iPad’leri, Air ve mini 9.7 inç ve 7.9 inç ekranlara sahip. 12.9 inç ekranıyla daha büyük iPad boyut bakımından MacBook Air gibi bir dizüstü bilgisayara daha yakın olacaktır.

12.9 inç ekran boyutuyla iPad daha büyük bir tablet olacaktır. Ancak Apple’ın planlarına bakıldığında bu büyüklükte bir iPad mantıklı görünüyor. Tüketicilerin giderek daha büyük ekranlara ilgi gösterdiğinde sonunda ikna olan Apple’ın gelecek ay daha büyük ekranlı iki yeni iPhone çıkarması bekleniyor. Benzer bir hamle tablet tarafında da yapılabilir.

Şimdiye kadar daha büyük ekranlı tabletler büyük bir atılım yapamadı, 10.1 inç ekranlı tabletlere bile kullanıcı ilgisinin fazla olmadığını gördük. Ancak Apple bu sefer, akıllı telefonlarda olduğu gibi geç kalmak istemiyor olabilir ve tüketicilere isteyeceklerini daha önceden sunmaya başlama yoluna gidebilir. Bu arada Apple’ın iPad için bölünmüş ekranda çoklu görev desteği, diğer bir deyişle iki uygulamayı ekranda aynı anda çalıştırma imkanı vermeye başlayacağı iddia ediliyor. 12.9 inç bir iPad de bu senaryo için daha elverişli olacaktır.

Eğer Apple 12.9 inç ekranlı iPad çıkarırsa, özellikle şirketler bu ürüne bireysel kullanıcılardan daha fazla ilgi gösterebilir, bu büyük iPad üretkenlik alanında en değerli araçlardan biri olabilir.

İLGİLİ HABERLER