Teknoloji

Xiaomi Mi Mix 2s sızıntısı tasarımı ve özellikleri gözler önüne seriyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi geçtiğimiz yıl çerçevesiz telefonu Mi Mix’in devamı niteliğini taşıyan Mi Mix 2’yi tanıtmıştı. Şirketin 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) Mi Mix 2’nin yenilenmiş bir versiyonunu tanıtacağına dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Xiaomi Mi Mix 2s adını taşıması beklenen telefonun özellikleri de Çin’in popüler sosyal ağı Weibo aracılığıyla internete sızdı. Sızıntıya göre, seramik kasalı telefonda 5.99 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un en güçlü mobil yongası olan Snapdragon 845’in yer alacak. 2.8 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemciye Adreno 630 GPU grafik işlemcisi eşlik edecek. Ana donanımı 8 GB LPDDR4X RAM ve 256 GB yüksek hızlı UFS depolama alanı tamamlayacak. Telefonda ekranın altına yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısının bulunacağı da sızıntının gösterdikleri arasında yer alıyor.

xiaomi mi mix 2sMi Mix 2s’in tanıtımında kullanılması beklenen bir materyal de internete sızanlar arasında bulunuyor. Tanıtım görseli, ekranın üst kısmındaki çentiğin detaylı biçimde görülmesini sağlıyor. Ön kamera, ekranın sağ üst köşesinde oldukça küçük bir yer kaplıyor gibi görünüyor. Telefonun ekran çerçevelerini Mi Mix 2’den de küçük olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Xiaomi Mi Mix 2s 12 megapiksel çift arka kamera taşıyacak

Sızıntıya göre, Xiaomi Mi Mix 2s 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera taşıyacak. Söz konusu kurulumda Sony IMX363 görüntü sensörü kullanılacak. Akıllı telefonda iPhone X’dakine benzer bir yüz tanıma çözümünün de bulunacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER