Teknoloji

Xiaomi drone tanıtımını 25 Mayısta gerçekleştirecek

xiaomi droneXiaomi drone tanıtımına dair ilk ipucunu bu hafta içinde vermişti. Şirket tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan görselde, bir çubuğun ucuna geçirilmiş iki pervaneden oluşan bir çocuk oyuncağı gösterilmişti. İkinci görselde ise ilk bakışta bir sineği andıran dört pervaneli drone daha net biçimde görülüyor.

Görselin alt kısmında ise drone’un tanıtımının 25 Mayısta yerel saatle saat 19:00’da gerçekleştirileceği bilgisi yer alıyor. İkinci görseli Xiaomi’nin resmi forumu üzerinde paylaşan moderatör, “Muhteşem ve havalı bir şey yakında bize doğru uçacak.” notunu düşmeyi ihmal etmiyor.

xiaomi droneXiaomi tarafından paylaşılan ikinci görsele biraz daha dikkatli bakıldığında insansız hava aracının tasarım bakımından bir diğer Çinli üretici Yuneec tarafından üretilen Typhoon H isimli drone’a oldukça benzediği görülüyor. Her iki araçta da dingile alttan asılan küre şeklinde bir kamera bulunuyor. Bu benzerlik akıllara Xiaomi ve Yuneec arasında bir işbirliği olabileceği ihtimalini de getiriyor.

Poster Xiaomi drone’un varlığını doğrulaması açısından önem taşıyor. Xiaomi’nin insansız hava aracında 4K kayıt özelliği ve Mi Band bileklik üzerinden kayıt imkanı sunacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bütün bu iddiaların gerçek olup olmadığını görmek için 25 Mayısı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER