Manşetler

Xbox One Türkiye’de önümüzdeki ekim ayında satışa sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One, geçtiğimiz kasım ayında ilk ülke grubunda satışa sunulmuştu. Sony’nin PS4’te izlediğine kıyasla daha mütevazı bir yayılma politikası izleyen Microsoft, Xbox One’ı öncelikli olarak daha dar kapsamlı biçimde satışa sunmayı tercih etmişti.

xbox-one-220513 (640 x 441)

PS4’ün geçtiğimiz aralık ayında Türkiye gelmesinin ardından oyun severler gözlerini Xbox One’a çevirmişti. Microsoft’tan bu konuya ilişkin resmi açıklama henüz gelmese de, Xbox One’ın önümüzdeki ekim ayında Türkiye pazarına giriş yapacağı iddia ediliyor. The Verge sitesinin NeoGAF forumlarına dayandırdığı habere göre, Xbox One önümüzdeki ekim ayında Türkiye ile birlikte Çin, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Yunanistan, Portekiz, Slovakya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Hindistan, Mısır ve Endonezya’da satışa sunulacak.

Ancak Xbox One’ın Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülke grubundan önce önümüzdeki nisan ayında Japonya, Güney Kore, Tayvan, Singapur, Hong Kong, İsveç, Norveç, Rusya, Finlandiya, Danimarka, Kolombiya, Şili ve Arjantin’de satışa sunulacağı aynı haberde belirtiliyor. Microsoft’tan henüz bu habere dair bir açıklama gelmese de, ekim ayı iddiasının Xbox One’ı heyecanla bekleyen Türkiye’deki oyun severleri üzeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> The Verge, NeoGAF

İLGİLİ HABERLER