Manşetler

WWDC 2016 başlangıç tarihini Siri açık etti

apple

wwdc 2016Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı, ya da daha da iyi bildiğimiz kısaltmasıyla WWDC etkinliği bu yıl 13 Haziran tarihinde kapılarını açacak. Apple bu yılki etkinliğin tarihini daha önce hiç yapmadığı şekilde Siri üzerinden belli etti.

9to5Mac sitesinin haberine göre, WWDC 2016 etkinliğinin ne zaman düzenleneceği Siri’ye sorulduğunda sanal asistan, “Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 13 Haziran ile 17 Haziran tarihleri arasında San Francisco’da düzenlenecek. Sabırsızlanıyorum.” şeklinde çevirebileceğimiz bir cevap veriyor.

Konferans tarihi henüz Apple’ın web sitesinde duyurulmadı, aslında bu durum Siri bilgisinin planlanandan biraz daha erken zamanda açığa çıktığı ihtimalini akıllara getiriyor. Siri’ye daha fazla bilgi sorulduğunda Apple’ın WWDC sitesine yönlendirme yapılıyor, ancak bu sayfa da hâlâ 2015’teki etkinliğin bilgilerini gösteriyor.

WWDC Apple’ın iOS ve OS X işletim sistemlerinin bir sonraki büyük sürümlerinin ön gösterimlerini yaptığı mekan olma özelliğini taşıyor. Daha önceleri Apple bu etkinlikte yeni iPhone modellerinin tanıtımını yapardı, ancak son birkaç yıldır bu etkinliğin açılış konuşması donanım tanıtımlarına pek tanık olmuyor. Etkinlik gerçek anlamda yazılımcılara hitap eden bir etkinlik oluyor ve geliştiriciler Apple’dan nasıl daha ilginç uygulamalar geliştirebileceklerine dair dersler ve ipuçları alıyor.

wwdc 2016

İLGİLİ HABERLER