Teknoloji

Withings markası yaz itibarıyla yerini Nokia’ya bırakacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

withings nokiaWithings Nokia tarafından geçtiğimiz yıl satın alınmıştı. 2016’nın nisan ayının sonlarında başlayan süreç, haziran itibarıyla nihayete ermişti. İki şirketin bütünleşmesine ilişkin önemli bir adım da 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) duyuruldu. Önümüzdeki yazdan itibaren Withings markası emekliye ayrılacak ve şirketin ürünleri Nokia markasıyla raflarda olacak. Bu dönüşümle birlikte piyasada Nokia markalı güvenlik kameraları, akıllı saatler, termometreler ve basküller görmek mümkün hâle gelecek.

Nokia’nın sağlık takibi ve analizi konusundaki hedefleri göz önüne alınınca isim değişikliği kararına çok da şaşırmamak gerekiyor. Finli şirket, Withings’i 191 milyon dolar karşılığında satın alarak Apple’ın HealthKit’ini hatırlatan “WellCare” stratejisine hızlı bir başlangıç yapan Nokia, hem son kullanıcıya egzersiz takip bilgisi sunmayı hem de sağlık sektöründeki profesyonellere yüksek kaliteli veriler sağlamayı hedefliyor.

Yaz mevsiminde Withings markası emekliye ayrılırken, şirketin Health Mate uygulaması da güncellemeden geçecek. Söz konusu uygulama, Withings’in son kullanıcıya yönelik ürünlerinin işlemesinde önemli bir konuma sahip. Uygulama sayesinde şirketin ürünlerinde kilo, egzersiz ve kan basıncı takibi yapmak kolaylaşıyor. Nokia’dan yapılan açıklamada uygulamanın tasarımında değişikliğe gidileceği ve böylelikle kullanıcı deneyiminin geliştirileceği belirtildi. Yenilenen uygulamayla birlikte cihazlara bağlanmanın ve süreçleri paylaşmanın kolaylaşacağı da ifade edildi. Aynı zamanda daha kapsamlı antrenörlük programları geliştirmeye odaklanan Nokia, Health Mate kullanıcılarına 8 haftalık sağlık ve zindelik planları sunacak.

Nokia yeni dönemde sağlık sektörü profesyonelleri için Patient Care Platform adını taşıyan bir girişim oluşturacak. Bu platform sayesinde doktorlar hastalarının durumunu uzaktan izleyebilecek ve endişe verici bir durum oluştuğunda hızlı müdahalede bulunabilecek.

Withings Nokia markasıyla giyilebilir ürün pazarında yükselebilir mi?

Withings markasının emekliye ayrılması, şirkete bağlılık duyan bazı kullanıcıları üzebilir. Ancak Nokia’nın marka olarak Withings’e kıyasla çok daha güçlü olduğu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Eski parlak zamanlarından uzakta olan Nokia, yeniden ismini yukarılara taşımayı amaçlıyor. Bu doğrultuda farklı alanlarda çalışmalar yürüten şirket, akıllı telefon pazarındaki adımlarını HMD Global ile atıyor.

Bu isim değişikliğinin Withings’in giyilebilir ürün pazarındaki satışlara nasıl bir etki yapacağı da ayrıca merak ediliyor. Giyilebilir ürün pazarının zirvesinde yer alan Fitbit’in satışlarının düşmesi, Pebble’ın ise Fitbit tarafından oldukça uygun bir fiyat karşılığında satın alınması, Nokia için parlak bir tablo çizmiyor.

İLGİLİ HABERLER