Teknoloji

Windows Phone 8.1’in kişisel asistanı Cortana Foursquare tarafından desteklenecek

Microsoft, Foursquare’e yaptığı 15 milyon dolarlık yatırımın meyvelerini yakında toplamaya hazırlanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, anlaşma çerçevesinde Foursquare’in konum veri ve servisleri Windows Phone 8.1 güncellemesine yerleştirilecek. Şirketin halihazırda testlerini sürdürdüğü Cortana isimli sanal asistanın da Foursquare verileriyle Windows Phone sahiplerine konum temelli ipuçları vereceği ve fırsat bilgilerini paylaşacağı belirtildi.

windows-phone-cortana-070214

Microsoft cephesinden Windows Phone 8.1 ve Cortana’ya ilişkin resmi bir yorum gelmese de, Bloomberg’e konuşan Zig Serafin Foursquare verilerinin gelecekte Windows Phone’da kullanılacağının işaretini verdi. Windows Phone’da ileriye dönük bazı ürünleri güçlendirmek adına bağlamsal farkındalık deneyimleri üzerine çalıştıklarını söyleyen Serafin, böylelikle kullanıcıların her yerde Bing destekli bir deneyim yaşayabileceğini belirtti. Mevcut dedikodular Cortana’nın başlangıçta sadece ABD’de kullanılabileceği yönünde olsa da, şirketin niyetinin sanal asistanı Bing’in aktif olduğu ülkere taşımak olduğu söylentiler arasında.

Cortana’nın nisan ayında Windows Phone 8.1 ile görücüye çıkması bekleniyor. Şirket içinde beta testleri devam eden güncellemenin önümüzdeki nisan ayında gerçekleşecek Build konferansından önce tamamlanması öngörülüyor. Güncellemenin üreticilere tesliminin de Build konferansı esnasında veya konferanstan hemen sonra olacağı belirtilirken, güncellemenin cihazlara gönderiminin de ay içinde başlayabileceği konuşuluyor. Goldfinger ve Moneypenny kod adlı iki Windows Phone 8.1 cihazı üzerinde çalışan Nokia’nın bu cihazları Mobil Dünya Kongresi’ne getirmemesine kesin gözüyle bakılıyor. Microsoft’un Mobil Dünya Kongresi’nde düzenleyeceği etkinlikte de Windows Phone 8.1’e dair fazla detayın açıklanmayacağı düşünülüyor.

İlgili >> Bloomberg News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER