Teknoloji

Windows 10 testçileri final sürümü yazılım güncellemesi gibi alacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-urunler-200615

Windows Insider programının katılımcıları veya Microsoft’un nitelendirdiği şekliyle herkese açık beta test kullanıcıları 29 Temmuzda yayınlanacak işletim sisteminin özelliklerini herkesten önce deneyimleme ve test etme fırsatı bulunuyor. Birçok kişi bu kullanıcıların Windows 10’un final sürümüne geçişinin nasıl olacağını merak ediyordu ki, Microsoft bu konuda merakları dindirecek açıklama yaptı.

Microsoft’un Windows Blog üzerinden yayınladığı bir yazıda Windows 10 Insider kullanıcılarının son sürüme geçişleriyle ilgili bilgi verildi. Insider kullanıcıları üreticilere gönderilen RTM (release-to-manufacturing) sürümüne Windows güncelleme aracı üzerinden geçiş yapacak, tıpkı ilk beta sürümlerini sistemlerine yükledikleri gibi.

Gelecekteki sürümleri yüklerken bir değişiklik olacak, bilgisayarın bir Microsoft hesabına bağlı olması gerekecek. Ve bu hesabın Windows Insider hesabına katıldığınız hesapla aynı olması da gereksinimler arasında bulunuyor. Bu değişiklik sadece Windows 10’un final versiyonu için değil, 29 Temmuz tarihine kadar çıkacak herhangi bir yeni sürüm için de geçerli olacak.

Açık olmak gerekirse, bu değişiklik sadece Windows 10 Insider kullanıcılarını ilgilendiriyor. Diğer herkes 29 Temmuz tarihinde yayınlanacak olan final sürümüne bir Microsoft hesabına ihtiyaç duymaksızın geçiş yapabilecek.

Bu yolla Microsoft kimlerin ön izleme sürümünü kullandığını tespit etmek istiyor, çünkü Insider kullanıcıları işletim sisteminin sıfırdan kurulumu için ISO dosyasını indirme imkanına sahip. Microsoft’un insanların Windows’un temiz bir kopyasını elde etmeye çalışmadığından emin olması gerekiyor, bu nedenle söz konusu yola başvuruyor.

Insider programı Windows 10 yayınlandıktan sonra da devam edecek. Microsoft test kullanıcılarının, Windows 10’un çıkışından hemen sonra gelmeye devam edecek gelecek Windows sürümlerini almaya devam edeceklerini kaydetti.

Bu durum Windows’un birkaç yılda bir kapsamlı değişiklikler içeren sürümler yerine sık sık ve daha küçük boyutlu işlev güncellemeleriyle ilerleyeceğini gösteriyor. Microsoft geçtiğimiz haftalarda Windows 10 için “Windows’un en son versiyonu” şeklinde bir nitelendirmede bulunmuş, sürekli yeni özelliklerle yenilenen bir ürüne doğru geçişten bahsetmişti.

İLGİLİ HABERLER