ManşetlerUlaşım

Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn emisyon skandalı nedeniyle istifa etti

volkswagen-e-golf-e-up-110913-6

Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn, çalkantılı geçmekte olan haftanın neticesinde istifasını duyurdu. 18 Eylül tarihinde Amerikan Çevre Koruma Bürosu Volkswagen’e 500 bin dizel aracını geri çağırmasını emretmişti, çünkü bu araçların barındırdığı yazılımın araçların gerçek karbon salınım değerlerini idari kuruluşların testleri sırasında gizlediği ortaya çıkarılmıştı.

Winterkorn istifasıyla ilgili açıklamada Volkswagen Grubu içinde bu ölçekte bir görevi kötüye kullanmayla karşılaştığı için afallamış durumda olduğunu kaydetti. Winterkorn kendi payına yanlış bir hamle veya davranışta bulunmadığını, ancak dizel motorlarda bulunan düzensizliklerle ilgili bütün sorumluluğu kabul ettiğini dile getirdi.

Çevre Koruma Ajansı 2009 ile 2014 yılları arasında satılan Volkswagen ve Audi modellerinin, otomobilin emisyon testine girdiğini anlayan ve tam emisyon kontrolünü açan bir düzenek barındırdığını keşfetmişti. Otomobil yola çıktığında bu kontrol kapanıyordu. Volkswagen söz konusu düzeneğin varlığını kabul etmişti. Araçları geri çağırmanın şirkete 7.3 milyar dolar (yaklaşık 22 milyar TL) maliyete yol açması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER