Manşetler

Vodafone Smart 7 Ön İnceleme

vodafone smart 7

vodafone smart 7Vodafone’un 2016 yılına özel Smart 7 Android akıllı telefonları ve tableti bugün İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikle birlikte resmiyet kazandı. Vodafone, 4.5G ile birlikte artan akıllı telefon ve tablet talebini göz önünde bulundurarak farklı fiyat segmentlerinde ürünler arayan kullanıcılara hitap eden, fiyatlarına göre epey uygun ve yüksek performans sunacağı izlenimini veren cihazlarla karşımıza çıktı.

Biz de lansmandan hemen sonra bu cihazları kısa süreliğine de olsa deneyimleme fırsatı elde ettik. Her bir ürün için ayrı yazılar hazırlamaktansa her bir cihazla ilgili ilk izlenimlerimizi aynı yazıda farklı başlıklar altında anlatmayı uygun gördük. Zamanı geldiğinde bu cihazları daha detaylı şekilde incelemeyi planlıyoruz.

Vodafone Smart Style 7

Smart 7 serisinin giriş seviyesindeki telefonu olan Smart Style 7’nin, giriş seviyesi Android telefonlarından birçoğunda gördüğümüz tarzda bir tasarımı var. Plastik gövdesi sağlamlık hissini fazlasıyla veriyor. Yuvarlatılmış köşeleri cihaza biraz daha kibar bir hava katarken, arkadaki dokulu plastik yüzeyin kenarlara doğru kavis yapan tasarımı da bu 5 inç ekranlı telefonu rahat şekilde tutmayı sağlıyor. 5 inç ekranı 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip. IPS TFT teknolojili ekranın sunduğu keskinlik ve parlaklık iyi seviyede görünüyor. 1.3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 210 işlemci, 1 GB RAM’den oluşan paket günlük işleri, bu telefonu hitap edeceği kitlenin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olacaktır. 8 GB’lık dahili hafıza pek yeterli olmasa da, Vodafone’un cihazın kutusuna 8 GB kapasiteli bir microSD kart ekleyeceğini de belirtelim. Eğer isterseniz daha yüksek kapasiteli bir bellek kartını da tercih edebilirsiniz. Android 6.0.1 Marshmallow ile yüklü olarak gelen telefonda Vodafone kullanıcı arayüzüne fazla müdahalede bulunmamış. Nexus ve Android One cihazlarında gördüğümüze yakın bir saf Android arayüzü bulunuyor. Ana ekranın en soldaki paneli ipuçlarının yer aldığı özel bir panele ayrılmış. Ayrıca Vodafone’un çeşitli uygulama ve servisleri de yüklü olarak geliyor.

Vodafone Smart Ultra 7

Smart Style 7’nin bir kademe üstüne çıktığımızda Smart Ultra 7’yi görüyoruz. Ultra 7 teknik özellikler itibarıyla orta segmente uygun düşen bir Android telefon. 5.5 inç ekranı Full HD çözünürlüğe sahip olan bu telefon Snapdragon 615, 2 GB RAM gibi özelliklerle internette gezinme, yüksek çözünürlüklü film izleme, orta ve orta üst profildeki oyunları oynama gibi işlerde iyi olacak gibi görünüyor. Tasarım açısından Smart Style 7 ile Pro 7 arasında bir çizgide bulunan bu telefonda da Android 6.0.1 Marshmallow yüklü geliyor. Vodafone uygulama ve servisleriyle kullanıcı deneyimi zenginleşiyor.

Vodafone Smart Pro 7

Smart Pro 7 barındırdığı özellikler itibarıyla orta üst segment Android telefonlarla rahatlıkla boy ölçüşecek nitelikte. Eğer Vodafone fiyatını da uygun şekilde belirleyebilirse, bu telefon iyi iş yapabilir. 5.5 inç ekranı 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran gayet keskin ve net görüntüler sunuyor, parlaklığı da iyi seviyede. Pro 7’yi farklı kılan bir başka unsur arkadaki parmak izi okuyucusu. Arka yüzeyle ayrımı çok keskin şekilde yapılmayan bu okuyucu rahat bir kullanım sağlar gibi görünüyor. Snapdragon 652 işlemciye sahip olması, bunun yanı sıra 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası gibi teknik özellikler barındırması da Smart Pro 7’nin güçlü yanları arasında bulunuyor. Smart Pro 7’nin kardeşlerine göre üstün olan özellikleri tasarımla tamamlanıyor. Gorilla Glass 3 camla ön ve arka yüz kaplanıyor, kenarları da metal çerçeve sarıyor. Ayrıca ön ve arka yüzeylerin buluştuğu yüzeylerde de ince işçilik dikkat çekiyor. Ayrıca ön yüzde iki adet hoparlör bulunuyor. Bu arada Smart Pro 7’nin sol kenarına eklenmiş özle kamera tuşu da epey işlevsellik katıyor. Bu tuşu dilediğiniz takdirde devre dışı bırakabilirsiniz.

Smart Pro 7 de Android 6.0.1 Marshmallow ile yüklü olarak geliyor. Saf Android deneyimini koruyan bu Android telefonda çeşitli Vodafone servisleri ve uygulamaları da sunuluyor. Kilit ekranı üzerinden de ses kaydedici, alarm, hesap makinesi, el feneri ve sizin ekleyeceğiniz bir başka araç veya uygulamaya da hızlı şekilde ulaşılıyor. 16 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamerayla da kameralar bakımından güçlü görünüyor.

Vodafone Smart Tab 7

Üç akıllı telefonun yanına bir de tablet olmazsa olmazdı. Vodafone Smart Tab 7, sahiplerine gittikleri her yerde büyük ekranda 4.5G deneyimi yaşama fırsatı sunacak. Teknik özellikler ve tasarım itibarıyla Smart Tab 7’nin standartlarda olduğunu görüyoruz. 10.1 inç ekranın 1920 x 1200 piksel çözünürlük desteğine sahip olması memnuniyet verici. Ekran parlaklığı ve görüş açıları iyi, kullanıcılar için tatmin edici bir görsel deneyim sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER