Manşetler

Vestel Venus V3 5020 Turkcell işbirliğiyle geliyor

vestel venus v3 5020

vestel venus v3 5020

Turkcell ve Vestel arasındaki uzun soluklu işbirliğinin ilk meyvelerinden bir tanesi olan Vestel Venus V3 5020, Manisa’da bulunan Vestel City’de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda ilk olarak sözü alan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel’in akıllı telefon işine girmesinin kaçınılmaz ve uzun yıllar boyunca yaptığı işin bir uzantısının olduğunu belirtti. Türkiye’de pazarın 15 milyon adet olduğunu belirten Erdoğan, telefon işinin televizyon işinden sonra en önemli işlerinden biri hâline geleceğini kaydetti.

Erdoğan mobilitenin dijital devrimi zorladığını, mobilitenin insanların hayatını değiştirmekte olduğunu, akıllı telefonun da bunun merkezinde yer aldığını kaydetti. Vestel olarak da buna büyük yatırım yaptıklarını da vurguladı. Vestel’in Endüstri 4.0’ı Türkiye’de uygulayan ilk şirketlerden biri olacağını belirten Erdoğan, artık akıllı ve hızlı teknolojilere erişim hakkı olduğunu, uygun fiyattan son teknoloji ürün ve uygulamaları tüketicilere sunmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye’nin yerli tasarım ilk ve tek akıllı telefon üretimini yaptıklarının altını çizen Erdoğan, yeni üreticilerin de eklenmesini arzuladıklarını vurguladı.

Kasım 2015’te Vestel Venus V3 serisinin yeni üyeleri tanıtılmıştı. Bu segmentte farklı fiyat bantlarında üç farklı model yer alıyor. Bunlara şimdi bir de Venus V3 5020 katılıyor. V3 5020’nin dikkat çeken en önemli özelliği 3140 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil barındırması. Mediatek’in 4 çekirdekli 6-bit işlemcisiyle 5040’ın Snapdragon 212 işlemcisinden ayrılan telefonda 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırmak mümkün oluyor. Telefonda 5 inç, 1280 x 720 piksel ekran bulunuyor. Kamera tarafında 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, hızlı otomatik odaklama gibi özellikleri görüyoruz.

4.5G destekli Vestel Venus V3 5020 Kategori 4 LTE tipine sahip, bu da saniyede 150 Mbps’ye varan indirme hızlarına ulaşılacağı anlamına geliyor.

vestel venus v3 5020

Venus V3 5040’ta Vestel Cloud’dan 50 GB bulut depolama alanı bir yıl boyunca ücretsiz veriliyor. Vestel’in Güven Üssü olarak adlandırdığı destek sistemiyle kullanıcılara kaliteli bir müşteri hizmetleri deneyimi sunacak V3 5020’de Vestel Smart Remote, Vestel Takvim, Vestel Mobil Asistan, Bisikletim ve Ben, özelleştirilmiş zil sesleri gibi Vestel özelleştirmeleri görüyoruz. Ayrıca Turkcell’in BiP, Turkcell Müzik ve benzeri uygulamaları da V3 5020’de yüklü olarak geliyor.

vestel venus v3 5020Tanıtım toplantısında Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da söz aldı. Turkcell T serisi cihazlarının şimdiye kadar toplam 2.5 milyon adet satıldığını belirten Terzioğlu, bu telefonlar sayesinde kullanıcıların 800 MB daha fazla veri tükettiğinin altını çizdi. Turan Erdoğan gibi Endüstri 4.0’a değinen Terzioğlu, kurdukları güçlü 4.5G teknolojisi sayesinde bu yönde atılan adımlara büyük destek vereceklerini kaydetti.

4.5G’nin Turkcell için önemine de değinen Kaan Terzioğlu, Turkcell olarak geçen yıl düzenlenen 4.5G frekans ihalesinde sunulan toplam spektrumun yüzde 47’sini aldıklarına dikkat çekti, bunun sonucunda da en yüksek hız deneyimini kendilerinin sunduğunu, dünyanın en hızlı 4.5G şebekelerinden bir tanesinin Türkiye’de olduğunu belirtti.

Vestel Venus V3 5020 için Vestel ile işbirliği yapılması Turkcell’in T serisi cihazlarını bıraktığı anlamına gelmiyor. Terzioğlu gelecekte yeni T serisi cihazların geleceğini, hatta bunlardan bazılarının geçmişte olduğu gibi Vestel tesislerinde üretilebileceğini kaydetti. Ayrıca Terzioğlu mayıs ayında yeni bir T serisi telefonun geleceğini kaydetti.

Terzioğlu Vestel Venus V3 5020’nin tüketiciler için maliyetini de açıkladı. Turkcell Finansman A.Ş. aracılığıyla bu telefona 36 ay boyunca ayda sadece 19 TL ödeyerek sahip olmak mümkün olacak. Terzioğlu önümüzdeki 5-6 ay içinde bu telefona yüksek talep beklediklerini, 150-200 bin seviyelerinde bir satışa ulaşmayı tahmin ettiklerini dile getirdi. Bu arada son zamanlarda tahminlerinin çok iyi tutmadığını, başlangıçtaki tahminlerine göre çok daha yüksek seviyelerine çıktığını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER