Teknoloji

Ücretsiz Windows 10 yükseltmenizi şimdi rezerve edebilirsiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-rezerve-010615

Microsoft Windows 10 işletim sistemini PC’ler için 29 Temmuz tarihinde yayınlayacağını duyurdu. Duyurunun yapılmasıyla birlikte Windows PC kullanıcıları ekranın sağ altında, durum çubuğu bölgesinde bir Windows logosu görmeye başladı.

Bu Windows simgesine tıkladığınızda karşınıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkıyor. Windows 10’a ait özet niteliğinde bilgilerin yer aldığı bu pencerenin esas amacı Windows 10 yükseltmesi için erken rezervasyon imkanı sunması. 29 Temmuz tarihi geldiğinde fazla beklemek istemiyorsanız, Windows 10 yükseltmenizi şimdiden ayırtabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey rezervasyon talebinde bulunmak ve bildirim e-postasının gönderileceği bir adres girmek. Eğer daha sonra fikrinizi değiştirir ve Windows 10 yükseltmesinden vazgeçerseniz, rezervasyonunuzu istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Windows 10 güncellemesi Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları için bir yıl boyunca ücretsiz olacak. Birkaç aydır ön izleme sürümleri Windows Insider kullanıcılarına ulaştırılan Windows 10 ile birlikte Microsoft PC, tablet, akıllı telefon ve Xbox One için tek bir işletim sistemi sunmaya başlıyor.

Windows 10 rezervasyon ekranına detaylı şekilde baktığımızda Windows 10 için 3 GB’lık indirme alanının gerekli olduğu şeklinde küçük bir not da dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER