Teknoloji

Twitter’ın retweet rekoru bedava kıtır tavuk kazanmak için kırılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter retweet rekoruTwitter retweet rekoru, hâli hazırda 2014’teki Oscar töreninde Ellen DeGeneres tarafından paylaşılan ve pek çok ünlü ismin içinde bulunduğu selfie karesini barındıran tweet’in elinde bulunuyor. Ancak Carter Wilkerson isimli bir Twitter kullanıcısı, Amerikan fast-food zinciri Wendy’s’ten bedava kıtır tavuk kazanmak için bu rekoru kırmaya, hatta kırılması zor bir noktaya taşımaya kararlı görünüyor.

Her şey Wilkerson’ın Twitter üzerinden Wendy’s’e “Bir yıl boyunca ücretsiz kıtır tavuk yemek için kaç retweete ihtiyacım var?” sorusunu sormasıyla başladı. Genellikle markaların Twitter hesaplarına gelen bu tarz sorular yanıtsız bırakılır. Ancak bu sefer öyle olmadı. Wendy’s, Wilkerson’ın sorusuna “18 milyon” yanıtını verdi.

Bir tweetin 18 milyon defa retweet edilmesi neredeyse imkansız gibi görünüyor. Ellen DeGeneres’in yıldızlarla dolu, rekor sahibi tweeti bile 3 milyon 278 bin 76 defa retweet edilmiş durumda. Wilkerson’ın ise bu rakamın 5,5 katına ulaşması gerekiyor. Ancak Wilkerson, Wendy’s tweetini “Oldu bil” şeklinde yanıtlayarak bu zorlu yolculuğa çıkacağını gösterdi.

Wilkerson, daha sonra bu yazışmanın ekran görüntüsünü “YARDIM EDİN LÜTFEN. BU ADAMIN KITIRLARINA İHTİYACI VAR” açıklamasıyla tweetledi. Bu tweet 30 saat içinde yaklaşık 810 bin defa retweet edildi. 18 milyona ulaşmak için Wilkerson’ın önünde uzun bir yol bulunsa da, bu hızda devam ederse Ellen DeGeneres’in rekorunu birkaç gün içinde kırması muhtemel görünüyor. Rekor kırıldıktan sonra işlerin nasıl ilerleyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Twitter retweet rekoru denemesi Wendy’s için bir sosyal medya zaferi olabilir

Twitter’ın hâli hazırda 313 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Wilkerson bu kullanıcıların yüzde 5’lik bir kısmına ulaşmaya çalışıyor. Twitter’da şimdiden Wendy’s’e daha gerçekçi bir hedef koyması konusunda çağrılar yapılıyor. Wilkerson ise beklediğinden fazla destek gördüğünü söylüyor. Sonuç ne olursa olsun, bütün bunların Wendy’s için bir sosyal medya zaferi olduğu rahatlıkla ifade edilebilir.

İLGİLİ HABERLER