Manşetler

Twitter onaylanmış hesap başvuru sürecini herkese açıyor

twitter onaylanmis hesapBelli Twitter profillerinde görülen mavi rozet, uzun süredir önemli bir ayırt edici işlevi görüyor. Twitter onaylanmış hesap rozeti olarak bilinen bu sembolleri, kendisinin özgün olduğunu göstermek isteyen hesaplara veriyor. Genellikle müzisyenlere, oyunculara, TV yıldızlarına, sporculara ve diğer tanınmış kişilere ait hesaplarda bu rozete rastlanıyor.

Ancak kendisinin profilinin de özgün olduğuna inanan ortalama bir Twitter kullancısının bu rozeti alması pek de kolay olmayabiliyor. Twitter onaylanmış hesap başvuru sürecini kolaylaştırarak kullanıcıların başvurularını ekstra yardıma ihtiyaç duymadan yapmalarını sağlıyor.

Twitter’dan kullanıcı servislerinden sorumlu başkan yardımcısı Tina Bhatnagar’ın imzasıyla yapılan açıklamada, yeni yaklaşımla insanların ilham verici ve kreatif kullanıcıları bulmasının kolaylaşmasının amaçlandığı belirtildi.

Twitter onaylanmış hesap başvurusunu kolaylaştırarak süreci hızlandırıyor

Onaylanmış hesap başvuru sürecinin kolaylaştırılması, mikro blog servisi için mantıklı bir hamle niteliği taşıyor. Uzun yıllardır onaylı olan bazı profillere yeniden onaylama amacıyla “spam” isteklerin gönderilmesi ve halen onaylanmayı bekleyen çok sayıda kişinin olması, Twitter’ın süreci hızlandırmasını makul kılıyor.

Twitter’ın onaylanmış hesap başvuru sürecinde sunduğu kolaylıklar, ilk etapta belli bölgelerde kullanılabilecek. Süreç daha sonrasında tüm dünyaya yayılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER