Teknoloji

Twitter kripto para sahtekarlığını engellemek için harekete geçiyor

elon musk twitter

twitter kripto paraTwitter kripto para sahtekarlarının kurbanlarını bulmak için yararlandığı mecralar arasında yer alıyor. Mikro blog servisi, platformunun insanları kandırma amacıyla kullanılmasını engellemek için çeşitli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Kripto para sahtekarları Twitter üzerinde Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Elon Musk ve John McAfee gibi ünlü isimleri taklit ederek insanlardan para toplamaya çalışıyor. Takipçilerinden küçük bir miktarda kripto para isteyen sahtekarlar, daha sonra bu parayı fazlasıyla ödeyeceklerini iddia ediyor.

Twitter tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, bu tarz sahtekar hesapların kapatılacağı belirtildi. Şirketin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Bu manipülasyon tarzından haberdarız. Bu tarz hesapların başkalarını kandırmasını engellemek için proaktif bir tavır takınacağız ve bu yönde yeni adımlar atacağız.”

https://twitter.com/VitalikButerjm/status/961605247595634689

Gerçek Vitalik Buterin, şubat ayında attığı bir tweette kendisine 0.1 Ethereum gönderilmesi durumunda buna karışılık veremeyeceğini belirtmiş ve bunun için çok tembel olduğunu ifade etmişti. Sahtekarlar Buterin’in bu tweetinin altında bile insanları kandırmak için olta atmıştı. Genellikle Buterin’in kullanıcı adıyla karışabilecek isimler alan sahtekarlar, gerçek Buterin’in hesabındaki mavi tik işaretini fark etmeyenleri kandırmayı amaçlamıştı.

Sahtekarlık konusunda adının kullanılmasından dolayı endişelenen Buterin, sonunda Twitter’da görünen adına “Hayır, ETH dağıtmıyorum” ibaresinin İngilizcesini eklemişti.

Twitter kripto para dolandırıcılarını engelleme konusunda harekete geçmiş gibi görünse de, henüz tam kapasite çalışmıyor gibi görünüyor. Elon Musk adına açılan ve kripto para dolandırıcılığı yapmaya çalışan bir hesap kapatılsa da, Buterin’in sahte hesapları hâlâ erişime açık durumda.

İLGİLİ HABERLER