Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, Türkiye’nin 5G’ye geçişine saatler kala yaptığı açıklamada, şirketin ülke genelinde altyapı hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. 81 ili kapsayan çalışmaların tamamlandığını belirten Şahin, 5G sürecinde Türk Telekom’un belirleyici rol oynayacağını vurguladı. Bu gelişme, kullanıcılar için daha yüksek hız, düşük gecikme ve yeni nesil dijital hizmetlere daha hızlı erişim anlamına geliyor.
Türkiye’nin 5G yolculuğunda kritik eşiklerden biri geride kalırken, operatör tarafındaki hazırlıklar da netleşmeye başladı. Şahin’in açıklamasına göre, Türk Telekom uzun süredir sürdürdüğü fiber altyapı yatırımları sayesinde 5G geçişine hazır hale geldi. Özellikle 81 ilde yürütülen çalışmalar, yalnızca büyük şehirleri değil, daha küçük yerleşimleri de kapsayacak şekilde genişletildi.
Şahin, sosyal medya paylaşımında şirketin geçmişten gelen altyapı gücüne dikkat çekti ve “Dünü inşa eden bizdik, 5G ile geleceği de inşa eden biz olacağız” ifadesini kullandı. Bu söylem, operatörün yalnızca teknik hazırlık değil, aynı zamanda stratejik bir konumlanma hedeflediğini gösteriyor.
Aynı zamanda çalışanlara da özel bir vurgu yapan Şahin, ülke genelindeki başarının arkasında ekiplerin yoğun emeğinin bulunduğunu belirtti. Bu yaklaşım, büyük ölçekli telekom projelerinde insan kaynağının önemini bir kez daha ortaya koyuyor.
Tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurursak, Türkiye’de 5G’nin yalnızca hız artışı değil, dijital dönüşümün hızlanması anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte akıllı şehirler, otonom sistemler ve endüstriyel çözümler tarafında daha somut adımlar görebiliriz.








