Teknoloji

TSMC Apple A6 işlemcilerinin test üretimine başladı, A6 barındıran cihazlar 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkabilir

TSMC Apple A6 işlemcilerinin test üretimine başladı, A6 barındıran cihazlar 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkabilir

TSMC Apple A6 işlemcilerinin test üretimine başladı, A6 barındıran cihazlar 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkabilirApple’ın gelecek nesil A6 mobil işlemcilerinin deneme üretimlerinin başladığı Taiwan Economic News tarafından iddia ediliyor. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) tarafından üretileceği söylenen A6 yongasetlerinin 28 nanometre üretim sürecine dayanacağı, iki ya da dört çekirdek barındıracağı ve ARM tabanlı mimariyi baz alacağı söylenmişti.

Apple’ın, bu yeni yongaları barındıran cihazları en erken gelecek yılın ikinci çeyreğinde çıkarmaya başlayacağı sektörün içindeki kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Geçtiğimiz haziran ayında çıkan haberler Apple’ın, arasında patent problemleri bulunan Samsung’a havale ettiği işlemci üretim işini TSMC’ye havale edeceğini işaret etmişti. Taiwan Economic News tarafından geçilen bu son haber daha önce çıkmış olan dedikoduları destekler nitelikte. Yine de, dedikodulara ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Tayvan merkezli TSMC dünyanın en büyük mikroçip üreticileri arasında bulunuyor.

İlgili – CENS

Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.