Teknoloji

Cep telefonlarına TRT zammı yolda

trt bandrol oraniTürkiye’de satılan cep telefonları çok yakında zamlanacak. Bandrole tabi cihazların bandrol vergisi oranlarında düzenlemeye giden Bakanlar Kurulu, ithal cep telefonlarındaki bandrol oranlarını yukarıya çekti. İthal cep telefonları için TRT bandrol vergisi oranı yüzde 6-7 bandından yüzde 10’a yükseltildi.

Bakanlar Kurulu’nun kararı, bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. Konuya ilişkin olarak 2016’da yapılan ilk düzenlemede, sadece “dahili tünerle radyo ve TV yayınlarını alabilen” cep telefonları kapsama alınmıştı. Güncellenen düzenlemeyle birlikte “tüm cep telefonları” kararın kapsama alanına girdi.

Bu karar cep telefonu fiyatlarına zammın yolda olduğu anlamına geliyor. Zamlı fiyatlar henüz yürürlüğe girmese de, şirketlerin ve distribütörlerin kısa süre içinde gerekli düzenlemeyi yapması şaşırtıcı olmayacaktır. Dolayısıyla yeni bir akıllı telefon almayı planlayanların ellerini bir hayli çabuk tutmasında fayda olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Bilgisayar ve tabletler için TRT bandrol vergisi oranı değişmedi

Bilgisayar ve tabletlerdeki TRT bandrol vergisi oranında ise bir değişikliğe gidilmedi. Geçtiğimiz yıl yüzde 2-3 şeklinde belirlenen oran, bu yıl sadece yüzde 2 olarak belirlendi. Listedeki diğer ürünler için de bandrol oranlarında değişiklik yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER