Teknoloji

Tim Cook yeni Haritalar uygulaması için özür diledi

Tim Cook yeni Haritalar uygulaması için özür diledi

Apple CEO’su Tim Cook şu ana kadar şirket tarihinde pek görülmemiş bir hamleyi gerçekleştirerek, Apple’ın iOS 6 ile kullanıma sunduğu yeni Haritalar uygulaması için kullanıcılardan özür diledi. Cook, yeni uygulamanın yetersiz kaldığını kabul etti.

Tim Cook yeni Haritalar uygulaması için özür diledi

Apple, iOS 6’ya kadar mobil cihazlarında Google tarafından hazırlanan Haritalar uygulamasını kullanmaktaydı. Şirket, iOS 6 ile beraber kendisine ait Haritalar uygulamasını kullanacağını işletim sisteminin yayınlanmasından yaklaşık üç ay önce açıklamış ve büyük beklenti yaratmıştı. iOS 6’nın yayınlanması ile beraber ise Haritalar pek çok kişi tarafından sert biçimde eleştirilmişti. Bu eleştirilerin ardından Tim Cook, bir mektup aracılığı ile kullanıcılardan özür diledi ve en iyiyi ulaştırmaya dair verdikleri sözü haritalar konusunda tutamadıklarını kabul etti. Cook, mevcut sürümde yaşanan sıkıntıların ve bulunan eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Apple CEO’su Haritalar uygulamasını geliştirmek için her gün durmadan çalıştıklarını belirtirken, bu süre içinde kullanıcıların alternatif harita uygulamalarından destek alabileceğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Apple

Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.