İncelemelerManşetler

Teknoblog İncelemesi: Dyson Air Multiplier AM01 – Galeri & Video

Havalar bir hafta sıcak, bir hafta serin gidiyor. Meteorolojiden gelen son bilgiler hava sıcaklıklarının yeniden yükseleceğini işaret ediyor. Hâl böyleyken biz de size sıcak yaz günlerinde sizi serinletecek bir üründen bahsedelim istedik. Genellikle elektrik süpürgeleriyle tanıdığımız, ancak havanın gücünü en iyi şekilde kullandığından emin olduğumuz Dyson yaklaşık bir buçuk yıldır sıradışı tasarıma sahip vantilatörlerle ucuz, zahmetsiz ve verimli şekilde serinleme imkânı sunuyor.

Dyson Air Multiplier serisi pervane barındırmayan, farklı şekilde hava kanallarıyla gelen çeşitli vantilatörler sunuyor. Bize gelen test ürünü ise Dyson Air Multiplier AM01 modeliydi. Türkiye’de yaklaşık 800 TL’lik bir fiyata sahip olan Air Multiplier AM01’in biraz yüksek maliyetli bir çözüm olduğu söylenebilir. Ancak buna karşılık estetik ve verimli çalışan bir ürüne sahip olabilirsiniz.

Video: Dyson Air Multiplier AM01 İncelemesi

Galeri: Dyson Air Multiplier AM01
[nggallery id=619]

Normalde pervaneler ortamdaki havayı kıvrılan bir hava akımı yaratacak şekilde serinletmeye çalışır. Bu, ortamdaki hava sirkülasyonunun yavaş şekilde işlemesine neden olur. Dyson Air Multiplier çözümlerinde ise fotoğraflarda da gördüğünüz yuvarlak bölümün içinde yer alan hava kanalı içinde havanın hızlandırılması sağlanıyor. Hızlandırılan hava çemberimsi yapının arka kısmının öne bakan yüzündeki açıklıktan tekrar ortama bırakılıyor. Bu yöntem sayesinde ortamın havası 15 kat daha hızlandırılmış oluyor. Bu da kullanıcılara serinlik olarak geri dönüyor.

Video: Dyson Air Multiplier Çalışma Prensibi

Dyson Air Multiplier’ın gece mavisi rengi onu oldukça çekici yapıyor. Hava üfleme şiddetini cihazın alt kısmında ortadaki kademe ayarı üzerinden uygun şekilde belirlemek mümkün. Bu kademe düğmesinin sağında ise vantilatörün sağa ve sola doğru dönmesini sağlayan düğme yer alıyor. Cihazın fan bölümü belli açılarda yukarı veya aşağı doğru da eğilebiliyor. Öte yandan, cihazın rahat taşınması amacıyla çember fan bölümü alt kısımdan rahatlıkla çıkarılabiliyor. Aynı şekilde geri takmak da o kadar basit.

Dyson Air Multiplier’ın fiyatı normal bir vantilatöre göre yüksek. Ancak ondan çok da verimli şekilde çalışıyor ve bulunan ortamı daha çabuk ve daha iyi şekilde serinletiyor. Bu cihazı alıncaya kadar bir klima almayı düşünebilirsiniz. Ancak klima taktırmak için sıra beklemek, evde tadilatın yapılması, klimanın yıllık bakımı gibi ayrıntılar düşünüldüğünde Dyson Air Multiplier AM01 çok da mantıksız bir seçim sayılmaz. Şık tasarımı, istenen her yere rahatlıkla taşınması, masa vb. yerlere rahatlıkla yerleştirilmesi, pervane barındırmaması sayesinde çocuklar için bir tehlike oluşturmaması gibi etkenler düşünüldüğünde Dyson Air Multiplier AM01’i satın alanların o kadar da pişman olmayacaklarını düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER