Eğlence

Spotify’ın zararı iki yılda üçe katlandı

US-IT-MUSIC-SPOTIFY

Çevrim içi müzik servisi pazarı son dönemde oldukça hızlı biçimde gelişse de, sektörün en popüler oyuncusundan gelen son haberler, maddi getirinin popülarite ile eşdeğer olmadığını ortaya koyuyor. Spotify, 2014’te 197 milyon dolar kaybettiğini açıklarken; yıllık 1.3 milyar dolar gelire rağmen, zararın artması dikkat çekiyor.

Spotify, 2013’ü 68 milyon dolar zararla kapatmıştı. Zarar üçe katlanırken, gelir artış oranının yüzde 45’te kalması da Spotify adına can sıkıcı noktalardan birini oluşturuyor. Spotify’ın mali açıdan elini güçlendirmek adına video işine girmeyi planladığı ve böylelikle reklam gelirlerini daha üst seviyelere çekmeyi hedeflediği de iddialar arasında yer alıyor.

Spotify, oluşan zararda ürün gelişimi, genişleme ve lisanslamadan doğan maliyetlerin etkili olduğunu açıkladı. Çevrim içi müzik platformu, uzun süredir belli bir paralı abone sayısına ulaştıktan sonra kâra geçeceğini iddia ediyordu. Abone sayısına paralel olarak zararın da büyümesi, Spotify’ın gelir kalemlerini artırması gerektiğini ortaya koyuyor. Halihazırdaki 60 milyon Spotify kullanıcısının 15 milyonunu paralı aboneler oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER