Eğlence

Spotify Facebook Messenger için “Grup Çalma Listeleri” özelliğini duyurdu

spotify facebook messengerÇevrim içi müzik servislerinde ortak çalma listeleri oluşturmak, arkadaşlarının müzik zevklerini daha yakından tanımak isteyenler için oldukça faydalı bir eylem olarak nitelenebilir. Ancak bu listeleri oluştururken çekilen zahmet, sonucundaki faydanın da göz ardı edilmesine neden olabiliyor. Spotify Facebook Messenger için hazırladığı “Grup Çalma Listeleri” özelliğiyle bu sürecin zahmetini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Facebook Messenger sohbet eklentisi niteliğini taşıyan özellik, grup sohbetindeki herkesin sıraya bir şarkı eklemesini mümkün kılıyor. Bunun için o kişinin Spotify kullanıcısı olması da zorunlu tutulmuyor. Ortak bir çalma listesi oluşturulduktan sonra listeye şarkı eklemek için Messenger’daki butona dokunmak yeterli oluyor.

Spotify’ın yeni aracının partiler veya kalabalık araba yolculukları için oldukça kullanışlı olacağını görmek pek zor değil. Partidekiler veya arabadakiler, zaten sahip oldukları bir uygulama üzerinden listeye rahatlıkla şarkı ekleyebilecek. Bu özelliğin sosyal çemberindeki popüler şarkıları bilmek isteyenlere de yardımcı olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Spotify Facebook Messenger eklentisiyle yeni kullanıcılara daha rahat ulaşabilir

Spotify’ın bu eklentiyi neden hazırladığını anlamak ise pek zor değil. Mevcut kullanıcılarını daha fazla müzik dinleme konusunda teşvik etmek isteyen servis, kendisini potansiyel kullanıcılara göstermeyi de amaçlıyor. Facebook’un 2 milyar kişiye yaklaşan kullanıcı havuzu da Spotify için uygun bir av sahası gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER