Eğlence

Spotify 2017’de kâra geçebilir

spotify muzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify 2017Çevrim içi müzik servisi pazarında çok sayıda oyuncu bulunuyor. Apple ve Google gibi teknoloji devleri de bu alanda hizmet sunuyor. Ancak Spotify, müzik severlerin en çok tercih ettiği platform olma özelliğini koruyor. Kurulduğu ilk günden bu yana büyümeye odaklanan şirket, bu hedefini önemli ölçüde gerçekleştirdi. Ancak çevrim içi müzik servisinin bu performansını finansal boyuta yansıtabildiğini söylemek pek mümkün değil.

60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Spotify’ın ücretli abone sayısı 40 milyonun üstüne çıkmış durumda. Buna rağmen, şirket kuruluşundan bu yana neredeyse her çeyreği zararla tamamlıyor. Şirketin kazandığı paraların büyük kısmı lisans ücretleri ve servisin genişletilmesi için kullanılıyor. Reuters’e konuşan Spotify’ın ilk yatırımcılarından Par-Jorgen Parson, önümüzdeki yıl itibarıyla bu tablonun değişebileceğini belirtti.

Spotify 2017 için umut vadediyor

Spotify’ın sürekli olarak büyümeye ve genişlemeye odaklandığını hatırlatan Parson, 2017 ile birlikte şirketin kâra geçebileceğini dile getirdi. Bu yönde sorulan bir soruya “Kesinlikle evet.” şeklinde yanıt veren Parson, şirketten beklentilerinin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER