Eğlence

Sony’den PSP ile uzaktan kontrol edilebilen araç patenti

090410-pspcar-01Sony belki gelecekte işe yarar diye şimdiden bazı teknolojilerin patentini alarak işi sağlama alıyor. Siliconera adlı siteye göre şirketin Avrupa bölümü PSP’yi arayüz olarak kullanarak araç kumanda etme teknolojisinin patentini almış.

Kameraya sahip olacak araç bu kameranın elde ettiği görüntüleri anında PSP’ye gönderecek. Kullanıcı bu görüntüleri bir websitesine de yükleme olanağına sahip olacak. Bu arada patent ile birlikte sanal işaret ve yollarla gerçekliği arttırılmış yarış oyunlarına da atıfta bulunuluyor.

İlgili — Siliconera

Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.