Teknoloji

Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia Z3 daha ince ve güçlü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z3-030914

Sony Berlin’de düzenlenen IFA 2014’te Sony Xperia Z3’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yılın ikinci amiral gemisi telefonu olan Sony Xperia Z3 ile birlikte Xperia Z3 Compact ve Z3 Compact cihazları da tanıtıldı. Böylelikle Sony, kullanıcılarına sunduğu Xperia Android cihazlarında kapsamlı bir yeniliğe gitmiş oldu.

Xperia Z3 Sony’nin Omnibalance olarak adlandırılan tasarımını korumayı sürdürüyor, Şubat 2014’te duyurulan Xperia Z2’ye göre fazla değişiklik içermiyor. 146 x 72 x 7.3 mm.’lik boyutlara ve 152 gr. ağırlığa sahip olan bu cihazın sağlam cam panelleri alüminyum çerçevesinin içine yerleştirilmiş durumda ve gövdesinin suya ve toza dayanıklılığı IP65/68 sertifikalarıyla belgeleniyor.

2.5 GHz maksimum hızda çalışan dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 yongaset, 3 GB RAM, 16 ve 32 GB dahili hafıza seçenekleri, 128 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası Sony Xperia Z3’ün başlıca teknik özellikleri arasında bulunuyor.

Z2 gibi Z3’te de 5.2 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ve 423 ppi piksel yoğunluklu ekran bulunuyor. Sony Live Colour LED ve X-Reality teknolojileriyle zenginleştirilen Triluminos ekran yüksek bir görsel deneyim vadediyor.

Arkada 20.7 megapiksel, 1/2.3 Exmor RS sensörlü, Sony G Lens ve Bionz işlemcili kamera yer alıyor. SteadyShot görüntü sabitleme sisteminin yanı sıra Sony kamera seçenekleri arasına ISO 12800’ü de eklemiş. Anlayacağınız, Sony Xperia Z3 daha iyi fotoğraflar vadediyor.

Ayrıca daha önce olduğu gibi Sony Xperia Z3 de yüksek çözünürlüklü ses desteği sunuyor, ayrıca NC31EM kulaklıklarla kullanıldığında entegre gürültü bastırma özelliği sunuyor.

Sony Xperia Z3 Android 4.4 KitKat yüklü olarak geliyor, bunun üstünde de Sony’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü bulunuyor. PlayStation 4 Remote Play özelliği de Xperia Z3’e kazandırılıyor. Sony’nin çıkardığı GCM10 Game Control Mount aksesuarı sayesinde DualShock kumanda telefona bağlanabilecek.

Sony Xperia Z3’ün siyah, beyaz, bakır ve gümüş renk seçenekleri bulunacak. Cihazın önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER