Manşetler

Sony Xperia Touch projektör her yüzeyi bir dokunmatik ekrana dönüştürüyor

sony xperia touchSony son iki yıldır evlerde kullanılması amacıyla tasarlanmış deneysel ürünler tanıtıyor. Şirket sonunda bu ürünlerden birini gerçekten satmaya başlıyor. Android işletim sistemli projektör Sony Xperia Touch, her yüzeyi bir dokunmatik ekrana dönüştürebilmesiyle dikkat çekiyor.

Sony’nin 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkan Xperia Touch’ın bir projektörden daha fazlası olması amaçlanıyor. Şirket, cihazın aileler için bir dijital merkez olarak işlemesini istiyor.

sony-xperia-touch-270217-3Touch için ayrı bir kullanıcı arayüzü oluşturan Sony, bu arayüzde çok sayıda bilgiyi bir arada sunuyor. Takvim etkinlikleri ve gerçek zamanlı hava durumu gibi bilgilerin yanı sıra, arayüzde bulunan not panosuna herkes bir not iliştirebiliyor. Bu ekran üzerinden Skype’ta video sohbet başlatılabiliyor veya diğer aile üyelerine görüntülü notlar bırakılabiliyor.

Xperia Touch, dijital pano işlevinin yanı sıra bir Android tabletten beklenen pek çok şeyi de yerine getirebiliyor. Web’de gezinme, video veya sunum izleme, Google Play Store üzerinden uygulama ve oyun indirme gibi işlemler Xperia Touch üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Xperia Touch, PlayStation 4’ün Remote Play özelliğini de destekliyor. Böylelikle televizyon o anda başkasının kontrolünde olsa da PS4 keyfi yaşanabiliyor.

Sony Xperia Touch Avrupa’da ilkbaharda satışa sunulacak

Touch, Sony’nin SXRD adını taşıyan projeksiyon ekran teknolojisini kullanıyor. Bu ekran kullanıcıların hareketlerini ve dokunuşlarını kızılötesi sensör ve standart 60fps kameranın yardımıyla algılıyor. Sony Xperia Touch ilkbaharda Avrupa’da 1499 avro karşılığında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER