Eğlence

Sızan belgeler Sony yönetiminin The Interview’in senaryosuna müdahalede bulunduğunu gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

the-interview-101214

Öncelikli olarak, bu haberin devamında The Interview’in senaryosuna ilişkin bazı bilgilerin yer aldığı uyarısını yapmamız gerekiyor. Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyen korsanların yayınladığı e-postalar, sinema dünyasının gündemini baştan aşağıya kadar değiştirecek nitelikte. Yapımı yılan hikayesine dönen biyopik Steve Jobs filmiyle ilgili perde arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkmasına ek olarak, kopan fırtınanın sebebi olan The Interview filminin yapım aşamasına dair ilginç gerçekler de sızan e-postalarla gün yüzü gördü.

Söz konusu e-posta mesajları, The Interview’de Kim Jong-un’un ölüm sahnesinin değişmesinde Sony CEO’su Kaz Hirai’nin etkin bir rol oynadığını gösteriyor. Bloomberg’in haberine göre; filmle ilgili son söz hakkına sahip olan Hirai, Kim’in ölüm sahnesinin hangi versiyonunun kullanılacağına karar verirken uluslararası hassasiyetleri de göz önünde bulundurmuş. Sony CEO’su tarafından Sony Pictures Başkanı Amy Pascal’a gönderilen bir e-postada, Kim’in kafasının patladığı sahnenin uluslararası versiyonlara eklenmemesi isteği açıkça belirtiliyor.

Recode’un haberindeyse Amy Pascal’ın filmin senaristi ve başrol oyuncusu Seth Rogen ile gerçekleştirdiği temaslarda filmin sonuna dair endişelerini açıkça paylaştığı ifade ediliyor. Rogen’e 25 yıldır Sony Pictures bünyesinde çalıştığını söyleyen Pascal, ilk kez Sony üst yönetiminin bir film hakkında görüş bildirdiğini dile getirirken; Rogen de karşılık olarak sahnenin ürkütüclüğünü azaltacaklarının sözünü veriyor. Rogen’in söz verdiği revizyonu 18 Temmuz tarihinde Sony Pictures’a ilettiği, sahne üzerindeki çalışmaların ise 6 Ekimde sona erdiği de e-postalarda görülüyor.

İLGİLİ HABERLER