EğlenceManşetler

Sony kullanıcı girişinde ortaya çıkan güvenlik açığı nedeniyle PSN’i tekrar kapattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Korsan saldırısına uğrayan PlayStation Network’ün yaralarını sarmaya uğraşan Sony geçtiğimiz pazar gününden itibaren kullanıcıların ağa tekrar erişmesini mümkün kılmıştı. Ancak kullanıcıların giriş yapmadan önce şifrelerini değiştirmelerini istenmişti. Şifre değişimi ya web üzerinden ya da doğrudan cihaz üzerinden yapılıyordu. Sony web sitesi üzerindeki PSN giriş sisteminde farkettiği bir açık nedeniyle web üzerinden PSN’e girişleri geçici bir süre durdurdu.

Aslında ortada bir saldırı söz konusu değil. Sadece farkedilen ve düzeltilmesi için tedbir alınan bir problem var. Eğer bir PSN kullanıcısı şifresini unuttuysa ve yeni bir şifre elde etmek istiyorsa kayıt yaptığı e-posta adresini ve doğum tarihini girmesi ve sonrasında yeni bir şifre belirlemesi gerekiyor. Bu noktada herhangi bir sorun yok gibi görünüyor ancak söz konusu kullanıcı korsan saldırısından önce üye olmuşsa, o halde e-posta adresi ve doğum tarihinin korsanların eline geçmiş olması büyük ihtimal. Bu da kullanıcıların şifrelerinin başkaları tarafından değiştirilebileceği anlamına geliyor. Bu hatayı farkeden Sony de servisi durdurdu ve şu anda gerekli düzeltmeleri yapmak için çalışıyor. Bu süre zarfından web üzerinden PSN’e giriş durdurulmuş durumda. PS3 üzerinden PSN’e de giriş yapmaya çalıştığımızda işlem çok uzun sürmekte, anlaşılan orada da kapanma durumu söz konusu.

Sony yaptığı açıklamada söz konusu hatanın bir URL açığından kaynaklandığını ve tamir edildiğini doğruladı. Tahmin ediyoruz ki, önümüzdeki saatlerde PSN tekrar aktif hâle gelecektir.

İlgili – Nyleveia
İlgili – PlayStation Türkiye

İLGİLİ HABERLER