Teknoloji

Apple Siri tabanlı hoparlör üretimi için çarkları döndürmeye başlamış olabilir

apple siri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

siri hoparlorApple’ın Siri tabanlı bir hoparlör ile Google Home ve Amazon Echo’ya yanıt vermeye hazırlandığına dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket hoparlörün üretimine başladı. Siri hoparlör tanıtımı için Apple’ın 5 Haziranda gerçekleştireceği WWDC 2017 açılış etkinliği hâlâ ihtimaller arasında değerlendiriliyor. Ancak hoparlörün piyasaya çıkışının yılın ilerleyen zamanlarını bulabileceği belirtiliyor.

Apple’ın Siri tabanlı hoparlörünün HomeKit ile derin bir entegrasyon içinde olacağı ve akıllı ev ürünlerini kontrolde kullanılabileceği daha önce gündeme gelmişti. Bloomberg’in haberinde, Apple’ın ses kalitesi konusuna da ayrı bir önem verdiği belirtiliyor. Hoparlörün “sanal surround ses teknolojisi” barındıracağı ve Amazon ile Google tarafından üretilen rakiplerine kıyasla daha gelişmiş bir akustiğe sahip olacağı belirtiliyor. Haberde Apple Music’in de Siri ve HomeKit ile birlikte üründe önemli bir rol oynayacağı ifade ediliyor.

Apple’ın hoparlöre odanın akustiğini otomatik olarak ölçen ve buna bağlı olarak ses yüksekliğini ayarlayan sensörler yerleştirmeyi düşündüğü belirtildi. Söz konusu teknoloji, akıllara Sonos hoparlörlerdeki TruePlay özelliğini getiriyor. TruePlay mobil cihazdaki mikrofondan yararlanarak odadaki ses yüksekliğini optimize edebiliyor.

Apple Siri hoparlör ile ilgili daha fazla bilgiyi 5 Haziran’da açıklayabilir

Apple’ın 5 Haziran’da Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak olan WWDC 2017 etkinliğinde Siri hoparlörüne resmiyet kazandırması ve detayları açıklaması muhtemel görünüyor. Etkinlikte yeni iOS ve macOS sürümlerinin yanı sıra yeni MacBook Pro modellerinin duyurulabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER