
Samsung, geçtiğimiz yılki amiral gemisi Galaxy S5’in tasarımına gelen negatif yorumların ardından tasarım şefi Change Dong-hoon’un yerine Lee Min-hyouck’u getirmişti. Ancak şirketin ürünlerinin tasarımını yenilemek için dış destek aldığı ortaya çıktı. The Korea Herald’ın haberine göre, Samsung Lee Don-tae’yi yeni tasarım şefi olarak işe aldı. Don-tae akıllı telefonlar da dahil olmak üzere tüm Samsung ürünlerinin tasarımlarından sorumlu olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung’un yeni Galaxy Buds modeli böyle görünebilir

Apple’ın yeni özelliği çevrenizdeki sesleri dinliyor ama kaydetmiyor

Apple Watch Series 12 tanıtıldı: Apple’ın yeni saati neler getiriyor?

iPhone 18 Pro Max’in ABD ve Türkiye modelleri modemle ayrılıyor

Apple, iOS 27 ile sağlık yaşınızı iPhone’da gösterecek
Lee Don-tae, Apple’ın tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jonathan Ive tarafından kurulan tasarım şirketi Tangerine’in CEO’luk görevini de üstlenmişti. Geçmişte Samsung, LG, Toyota ve British Airways’e danışmanlık yapan Don-tae, British Airways’in Z şeklindeki business-class kabinlerini tasarlamış ve şirketin koltuk sayısını artırarak kârını yükseltmesine yardımcı olmuştu.
Lee Don-tae, Samsung’un Tasarım Yönetim Merkezi’nde küresel tasarım yöneticisi ve başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Bir Samsung yetkilisi tarafından yapılan açıklamada Don-tae’nin tek bir ürüne odaklanmaktan ziyade tüm tasarım sürecini ivmelendireceği belirtildi. 2001 yılında kurulan Tasarım Yönetim Merkezi’nin 1000’i aşkın çalışanı bulunuyor. Don-tae, doğrudan Samsung Başkanı Yoon Boo-keun’a rapor verecek.
Nerdeyse tamamı plastik olan akıllı telefon tasarımları yüzünden son yıllarda sert tepkilere maruz kalan Samsung’un Galaxy S6 ile yeni bir başlangıç yapacağı söyleniyor. Telefonun tasarımında Lee Don-tae’nin önemli bir rol oynaması bekleniyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





