Manşetler

Samsung 146 inçlik modüler TV’si The Wall’u tanıttı

samsung the wall
Görsel: The Verge

Samsung CES 2018’e “The Wall” olarak adlandırdığı devasa boyutlara sahip bir 4K TV’yi getirdi. Şirket, The Wall’un dünyanın ilk büyük modüler TV’si olduğunun altını çiziyor. 146 inçlik büyüklüğe sahip olan The Wall, görüntü üretmek için MicroLED teknolojisini kullanıyor.

MicroLED, OLED ile birçok avantajı paylaşıyor. Her bir mikroskobik LED birimi kendi ışığını kendisi yayıyor, arka ışık gerekmiyor. Bu da, genellikle OLED’li ürünlere has olan derin siyahların ve canlı renklerin üretilmesini sağlıyor. Ayrıca görüntü parlaklığı da mükemmel seviyede yüksek oluyor.

samsung the wall
Görsel: The Verge

“Modül tabanlı” yapı aynı zamanda çerçevesiz ekran tasarımına sahip. Samsung, bu yaklaşımın müşterilere ihtiyaçlarına uygun boyutlarda TV’leri üretme imkanını vereceğini dile getiriyor. Şirket, bu sistemin nasıl çalıştığı hakkında henüz fazla bilgi paylaşmazken, sadece modüler ekranın duvar boyutlarında bir ekran oluşturmaya izin vereceğini ya da müşterilerin ekran büyüklüğünü, evdeki yeni bir odaya uydurmak için kolaylıkla artırabileceğini söylemekle yetiniyor.

Hatta Samsung, Las Vegas’ta düzenlediği First Look etkinliğinde gösterdiği konsept ekranda kaç tane ekran modülü kullandığı hakkında bile net bilgi vermedi. Sadece katılımcıların elinde örnek MicroLED paneller dolaştırıldı, böylelikle RGB piksellerinin ne kadar küçük boyutlarda olduğu gösterildi.

samsung the wall
Görsel: The Verge

Şu an için Samsung The Wall bir konsept olmaktan öte geçmiyor. Ancak Samsung’un bu konsepti ticari ürünlere dönüştürmek için ciddi planları bulunuyor. Önümüzdeki ilkbaharda planlanan küresel lansmanda daha fazla bilgi verilmesi planlanıyor. The Wall’ın son hâli ne olursa olsun, epey pahalı olacağı ve cebi dolu müşterilere hitap edeceği açık şekilde görülüyor.

samsung the wall
Görsel: The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER