Manşetler

Samsung düşük kârını Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile artırmayı umuyor

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00068

2015 mali yılının ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklayan Samsung, 2014’ün son üç ayına kıyasla daha iyi bir performans sergilemeyi başarsa da, şirketin kârları artan rekabete paralel olarak düşük seviyelerdeki seyrini sürdürüyor. Samsung, 2015’in ilk üç aylık bölümünü 5.6 milyar dolar operasyonel kâr ile tamamladı ve 2014’ün dördüncü çeyreğindeki 5 milyar dolar operasyonel kârı geride bıraktı.

Ancak geçtiğimiz yılın birinci çeyreğindeki 8 milyar dolarlık operasyonel kâr göz önüne alınınca, Samsung’un son performansı oldukça sönük kalıyor. Strategy Analytics verileri Samsung’un akıllı telefon sevkiyatında zirveyi Apple’dan geri aldığını gösterse de, tablet ve klasik cep telefonu satışlarının düşmesi Samsung’un kârının azalmasına neden oldu.

Samsung’un mobil birimi ayrıca mercek altına alındığında ise 2014’ün ilk çeyreğinde 6 milyar dolar olan operasyonel kârın 2.6 milyar dolara indiği görülüyor. Samsung yöneticileri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile bu durumu değiştirmeyi umuyor. Şirket, yıl sonuna kadar 23 milyon Galaxy S6 ve 23 milyon Galaxy S6 edge satarak gelirlerini ve kârını artırmayı hedefliyor. Galaxy S6 edge’e gelen talebi karşılama konusunda sıkıntılar yaşayan Samsung, arzdaki sorunların kısa süre içinde çözüleceği sözünü verdi.

Mobil birimin dışına çıkıldığında ise Samsung’un yarı iletken biriminin devam eden büyümesi göze çarpıyor. Birimin operasyonel kârı, bir yıllık süre içinde 1.8 milyar dolardan 2.7 milyar dolara yükseldi. UHD TV’lere yönelik talebin artışı ise ekran paneli biriminin operasyonel kârını 75 milyon dolardan 490 milyon dolara çıkarmasını sağladı.

İLGİLİ HABERLER