Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 810’un 2015’in gözde telefonlarından birinde olmayacağı doğrulandı

qualcomm-snapdragon-810-270115

Samsung Galaxy S6’nın Qualcomm Snapdragon 810 işlemcili bir versiyonunun üretilmeyeceğine dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Samsung’un ısınma problemine yol açtığı gerekçesiyle Qualcomm 810 yerine yeni amiral gemisinde sadece kendi üretimi olan Exynos işlemcileri kullanacağı iddia edilmiş, ardından Qualcomm’un sorunu çözmek için girişimde bulunduğu öne sürülmüştü. Ancak Qualcomm’un finansal raporunda yapılan açıklama, Snapdragon 810’da kullanılmayacağına ilişkin haberlerin doğru olabileceğini gösteriyor.

Snapdragon 810’un “büyük bir üreticinin amiral gemisi cihazında” olmayacağını açıklayan Qualcomm, bu gelişme nedeniyle mali yılının ikinci yarısı için yaptığı öngörülerde revizyona gitti. Qualcomm Snapdragon 810’u kullanmayacak üreticinin ismi açıklanmasa da, yaşanan son gelişmeler ışığında bu üreticinin Samsung olması muhtemel gözüküyor. LG’nin G Flex 2’de Qualcomm Snapdragon 810’a yer vermesi, şirketi listeden çıkarırken; HTC’nin yeni amiral gemisi M9’da da Snapdragon 810 kullanımına ilişkin bir pürüz olması beklenmiyor.

Qualcomm’un en büyük müşterisi konumunda olan Samsung, akıllı telefon pazarındaki liderliğini de koruyor. Satışlarda yaşanan düşüşe rağmen bu pazardaki pozisyonunu koruması beklenen Samsung’un Snapdragon 810 kullanmayacak olmasının Qualcomm’un gelirlerine belirgin bir etki yapması muhtemel gözüküyor.

Qualcomm’un 64-bit mimarisini destekleyen ilk işlemcisi olan Snapdragon 810, yeni ses ve görüntü işleme algoritmalarıyla da gelişmiş multimedya performansının önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER