Manşetler

OnePlus 5 resmiyet kazandı: 5.5 inç ekran, 3300 mAh kapasiteli pil

oneplus 5 ozellikleriOnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 5 sonunda resmiyet kazandı. OnePlus 5 özellikleri ve bu özellikleri sunduğu şık metal kasasıyla bakışları ilk anda üzerine toplamayı başarıyor.

OnePlus 5 ilk bakışta OnePlus 3 ve 3T’nin daha yuvarlak ve ince bir versiyonu gibi görünüyor. Kasanın kalınlığını 7.25 mm.’ye indirmeyi başaran OnePlus’ın hem köşeleri yuvarlatması hem de kenarların yuvarlaklığını artırması sayesinde telefonu tutmak da kolaylaşıyor. Kulaklık jakından vazgeçilmemesi de telefonun dikkat çeken yönleri arasında bulunuyor.

Ekran, OnePlus 3 ve 3T’den OnePlus 5’e değişmeden gelen unsurlar arasında yer alıyor. Akıllı telefonda Full HD çözünürlüklü 5.5 inç ekran bulunuyor. Bu ekranı kenarlara doğru hafif kavis yapan Corning Gorilla Glass 5 cam kaplıyor.

Arkasındaki çift kameralı sistem, OnePlus 5’in yeni özellikleri arasında en çok dikkat çekenlerden biri oluyor. Bu kurulumda f/1.7 diyafram genişlikli 16 megapiksel çözünürlüklü lense f/2.0 diyafram genişlikli 20 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens eşlik ediyor. Böylelikle OnePlus 5 ile, tıpkı iPhone 7 Plus ile olduğu gibi, derinlik efekti oluşturmak mümkün oluyor. Kamera kurulumu, 2x hızlı yakınlaştırma özelliğiyle beraber geliyor.

OnePlus’un yeni amiral gemisinin kalbinde 2.45 GHz Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye gri renkli modelde 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Gece Yarısı Siyahı olarak anılan renk seçeneğinde ise RAM kapasitesi 8 GB’a, dahili depolama alanı ise 128 GB’ye çıkıyor.

OnePlus 5 enerjisini 3300 mAh kapasiteli pilden alıyor. Yeni bir işlemci ve daha verimli belleğin varlığı sayesinde pil kapasitesi 3T’ye kıyasla azalsa bile, kullanıcılara daha iyi bir pil performansı vadediliyor. Güç adaptörüne ve kablosuna yerleştirilen Dash Charge teknolojisi, pilin hızla yeniden dolmasını sağlıyor.

OnePlus 5’te telefonun pürüzsüz biçimde çalışabilmesi amacıyla yerleştirilmiş App Priority isimli bir özellik bulunuyor. En çok kullanılan uygulamaları öğrenen bu özellik, ihtiyaç duyulduğunda bu uygulamalara hızlı biçimde erişilmesini sağlıyor. Az kullanılan uygulamaları öncelik sıralamasında aşağıya atan App Priority, bu uygulamaların kullanılmadıklarında pili tüketmesini engelliyor.

OnePlus 5, şirketin OxygenOS platformunun Android 7.1.1 Nougat üzerine inşa edilen yeni sürümüyle geliyor. Daha önceki sürümlerde bulunan, önemli bilgilere ve araçlara erişim imkanı sağlayan Shelf, OnePlus 5’te de kullanıcıların karşısına çıkıyor. Özelleştirilebilir butonlar, ikonlar ve temalar da yazılımın tanıdık parçaları arasında yer alıyor.

Yeni yazılım bazı yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerden biri olan okuma modu, mavi ışığı filtreliyor ve keskinliği ayarlıyor. Böylelikle telefonda e-kitap okuyucularınkine benzer bir okuma deneyimi yaşanabiliyor. Yeni OxygenOS ile genişletilmiş ekran görüntüleri almak da mümkün oluyor.

OnePlus 5 özellikleri ve fiyatıyla geniş bir kitleyi etkileyebilir

OnePlus 5, 27 Haziranda satışa sunulacak. Ancak bugün New York’ta ve yarın London, Berlin, Paris, Amsterdam, Helsinki ve Kopenhag’da kurulacak tek günlük mağazalardan telefonu satın almak mümkün olacak. Yurt dışında telefonun 6 GB RAM taşıyan versiyonu 479 dolar, 8 GB RAM taşıyan versiyonu ise 539 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER