Teknoloji

Notcho ile iPhone X’un çentiğini kaybedebilirsiniz

iPhone X’un ekranının üst kısmında bulunan çentiğe alışmak bazı kullanıcılar için kolay olmasa gerek. Birden fazla donanım bileşeninin yerleştirildiği bu alan Face ID adı verilen güvenlik sistemi için gerekli.

Neyse ki, çeşitli çözümler sayesinde bu çentiğin yarattığı görüntüyü değiştirmek mümkün olabilir. En azından ana ekran ve kilitli ekran için sunulan bir uygulama sayesinde çentiği sanal olarak yok etmeniz mümkün olacaktır.

Notcho adı verilen ücretsiz iOS uygulaması bir yığın duvar kağıdı sunuyor. Bu duvar kağıtlarının özelliği tepede siyah renkli çubuk barındırıyor olmaları. Böylelikle iPhone X’un ekranının üst kısmının tamamen siyah renkte görünmesini mümkün hâle getiriyor.

Ayrıca bu uygulama istediğiniz herhangi bir görüntüden çentiği kaybetmeyi sağlayacak, iPhone X uyumlu duvar kağıtları oluşturmayı sağlıyor. Ne yazık ki, bu şekilde oluşturulan duvar kağıtlarının sağ alt köşesine bir filigran yerleştiriliyor. Eğer filigrandan kurtulmak isterseniz, bir kereliğine mahsus ödeme yapmanız gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER