Manşetler

Nokia Android telefonları Nokia X ve Nokia X+’yı duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia ilk Android telefonları X ve X+’ı Mobil Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla tanıttı.

nokia-x-ailesi-240214Nokia X ailesinin bu iki yeni üyesinde yüksek malzeme kalitesine sahip donanım ve farklı renklerde, değiştirilebilir arka kapaklar bulunuyor. Nokia X’in yepyeni, kutucuk tabanlı ana ekranı sayesinde uygulamalara ve telefon işlevlerine kolaylıka ulaşılabiliyor. Fastlane adı verilen ve daha önce Asha cihazlarında da bulunan kullanıcı arayüzü sayesinde en son bildirimlere kolaylıkla erişiliyor.

Nokia X ailesinin üyelerinde Nokia ve Microsoft servisleri sunuluyor. HERE Haritalar ile yol tarifi destekli navigasyon hizmeti veriliyor, çevrim dışı harita desteği de bu uygulama kapsamında sunuluyor. Nokia MixRadio da yüzlerce çalma listesine çevrim içi veya çevrim dışı erişme imkanı veriyor. Microsoft OneDrive kapsamında 7 GB kapasiteli bulut depolama alanı hediye edilirken e-posta servisi olarak Outlook.com, web tabanlı telefon görüşmeleri ve anında mesajlaşma için de Skye hizmet veriyor.

Hem Nokia X hem de Nokia X+’da Qualcomm Snapdragon çift çekirdekli işlemci ve çift SIM kart desteği bulunuyor. BBM, Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine, Twitter gibi uygulamalar da bu telefonlarda yüklü geliyor. Nokia Store veya diğer üçüncü parti Android uygulama mağazalarından veya elle yükleme yaparak da uygulamalar yüklenebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X Android telefon hakkında bilmek istediğiniz her şey

Nokia X serisinin giriş seviyesi ürünü olan Nokia X’te 4 inç IPS LCD ekran, 512 MB RAM, 3 megapiksel kamera bulunuyor. Bu telefonun yeşil, siyah, beyaz, sarı, cam göbeği ve kırmızı renk seçenekleri mevcut.

Nokia X+ ise Nokia X ile hemen hemen aynı özellikleri sunuyor. Yalnızca 768 MB RAM ve kutudan çıkan 4 GB microSD kart ile ayrılıyor. Ayrıca Nokia X ile aynı renk seçeneklerini bu telefonda da görüyoruz.

Nokia X ve X+ yurt dışında 89 ve 99 avroluk fiyat etiketleriyle satışa sunulacak. Nokia X için satışlar başlarken Nokia X+ da 2014’ün ikinci çeyreğinin başından itibaren piyasada olacak.

İlgili >> Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER