Teknoloji

Moto Z Play sızıntıların sonunda resmiyet kazandı

Moto Z Play

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Moto Z Play
Moto Z Play

Motorola geçtiğimiz haziran ayında Moto Z serisine mensup iki yeni akıllı telefon tanıtmıştı. Şimdi IFA 2016’da tanıtılan Moto Z Play ile birlikte seriye üçüncü bir model daha kazandırılmış oluyor.

Birkaç haftadır hakkında fotoğraf ve teknik özellik sızıntılarını gördüğümüz bu telefon nihayet resmiyet kazandı. Serinin makul fiyatlı modeli olan Moto Z Play, daha önce çıkan MotoMods modüler aksesuarlar ile tam uyumluluk gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Lenovo IFA 2016?da hangi yeni ürünlerini sergiliyor?

Beklendiği gibi Moto Z Play 5.5 inç, Full HD AMOLED ekranla geliyor. Sekiz çekirdekli, 2.0 GHz Qualcomm Snapdragon 625 işlemciyle çalışan bu telefonda 3 GB RAM de bulunuyor. Böylelikle kullanıcıların herhangi bir rahatsızlık duymadan oyun oynama, internet üzerinden video izleme, aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma gibi işleri yapacağı belirtiliyor.

Arka kamera 16 megapiksel çözünürlük, f/2.0 diyafram açıklığı, lazer otomatik odak ve faz algılama gibi özelliklere sahip. Öndeki 5 megapiksel kamera da f/2.2 diyafram açıklığı değeriyle geliyor. 32 GB dahili hafızanın yanı sıra 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip microSD kartlar da destekleniyor.

Moto Z Play’de parmak izi okuyucusu, USB Type-C portu, 3.5 mm. kulaklık jakı gibi özelliklere de sahip. Telefonun belli ülkelerde çift SIM kart destekli versiyonu da çıkacak. 3510 mAh kapasitel pil barındıran telefon, TurboPower özelliği sayesinde 9 saate kadar çalışmasını sağlayacak güce sadece 15 dakikalık şarj ile erişiyor.

Telefonun suya dirençli nano kaplaması bulunurken, aralarında siyah, gümüş, siyah arduvaz ve şeker beyazının bulunduğu renk seçenekleri de yer alıyor. Android 6.0.1 Marshmallow ile yüklü olarak geliyor. Telefonun SIM kilitsiz versiyonu yurt dışında 450 dolarlık fiyat etiketiyle satılacak. Ön siparişler ay ortasında, dağıtımlar da ekim ayında başlayacak.

Hasselblad True Zoom Kamera Modülü
Hasselblad True Zoom Kamera Modülü

Bu arada Motorola, Hasselblad True Zoom adlı yeni bir MotoMod aksesuarının da duyurusunu gerçekleştirdi. 10x optik zum ve Xenon flaş barındıran bu aksesuar, RAW görüntü çekimi yapabiliyor. Kullanıcılar Hasselblad’ın Phocus yazılımıyla görüntülerini düzenleyebiliyor. Ayrıca iki yıllık sınırsız Google Fotoğraflar depolama alanı da ücretsiz olarak veriliyor.

Kamera aksesuarı da 15 Eylülden itibaren, 299 dolarlık satış fiyatıyla Motorola.com sitesinde satışa sunulacak. Bunun ön siparişi de 8 Eylülde başlayacak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472735369585{border-left-width: 10px !important;}”][td_block_7 custom_title=”IFA 2016 HABERLERİ” custom_url=”http://www.teknoblog.com/ifa-2016/” header_text_color=”#ffffff” header_color=”#f04a0a” tag_slug=”ifa 2016″][/vc_column][/vc_row]

İLGİLİ HABERLER