Teknoloji

Moto G6 serisi mayıs ayı ortalarında bekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto g6

Motorola’nın popüler ve uygun fiyatlı G serisi Android telefonlarının güncellenme zamanı geldi. Dedikodular da yeni modellerin çok yakında geleceğini işaret ediyor. En son sızıntı, beklenen Moto G6 modelinin gelecek ay içinde G6 Play ve G6 Plus gibi iki ek modelle birlikte geleceği şeklinde görünüyor.

Bir alışveriş sitesinde, telefonların mayıs ayının ortalarında satışa çıkacağı şeklinde bir bilgi yer aldı. Ne var ki, bu sayfa daha sonra kaldırıldı. Yine de, bu sızıntının boş olmadı, telefonların gerçekten de gelecek ayın ortalarında çıkacağı tahmin ediliyor.

Moto G6, üçlünün ortasında yer alacak. Telefonda 5.7 inç, 18:9 görüntü oranlı, 1080p çözünürlüklü ekran, 32 GB dahili hafıza, önde parmak izi okuyucusu ve arkada ikili kamera sistemi bulunacak. AndroidHeadlines‘ın haberine göre, bu telefon Snapdragon 450 işlemciyle çalışacak ve 3000 mAh kapasiteli pil barındıracak. Fry adlı internet satıcısının listelediği bilgilere göre, telefonun yurt dışı fiyatı 250 dolar olacak.

Moto G6 Plus ise 5.93 inç, G6’dakiyle aynı şekilde 18:9 görüntü oranına ve 1080p çözünürlüğe sahip bir ekran barındıracak. G6 Plus ile ilgili yeni bir bilgi yok. Ancak daha önceki sızıntılar, bu telefonun farklı RAM ve depolama alanı seçenekleriyle geleceğini gösteriyor. Depolama alanı seçenekleri 64 GB’ye kadar çıkacak. Ayrıca bu telefon Snapdragon 630 ile gelecek, bu da onun standart G6 modeline göre hem daha hızlı hem de daha pahalı hâle getirecek.

Moto G6 Play’in de üçlünün giriş seviyesi model olacağı tahmin ediliyor. Motorola, genellikle Play modellerine daha büyük boyutlu piller yerleştirir. Bu sefer de durum farklı olmayacak gibi görünüyor. AndroidHeadlines, telefonda 4000 mAh kapasiteli pilin olacağını öne sürüyor. Bu da onu iki gün rahat bir şekilde kullanılabilir hâle getirecektir. Diğer yandan, Moto G6 Play’in diğer özellikleri düşük kalacak gibi görünüyor. Telefonda Snapdragon 427 işlemci ve tek bir arka kamera bulunacak. Öte yandan normal modelde olduğu gibi 5.7 inç ekran korunacak. Ancak çözünürlük 1080p’nin altında olacak gibi görünüyor. Fry adlı alışveriş sitesi bu telefonun yurt dışı fiyatının 200 dolar olacağını öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER