Microsoft’un Windows markası için yaptığı yeniden konumlandırma, tasarım gibi çalışmaları düşününce şirketin diğer markaları için de estetik değişiklikler peşinde koşmasını pek yadırgamamak gerekiyor. Wolff Olins yaratıcı direktörü Todd Simmons ve Windows Phone tasarım stüdyosu müdürü Albert Shum Design Day 2013’te Microsoft gibi bir şirkette yeniden markalandırmanın üzerinde konuşurken, müstakbel değişiklikler hakkında da bilgi verdiler.

Halen markaya bir ekosistem gibi tüketici yüzü koymaya çalıştıklarını söyleyen Simmons, ekibin Microsoft’u yekpare bir parça gören anlayıştan kurtarmayı hedeflediklerini belirtti. Konuşmada Windows 8 logosunun oluşum sürecinden de bahsedilirken, ikili Microsoft’un diğer markaları üzerinde gerçekleşmesi beklenen değişikliklere dair bazı işaretleri paylaştı. Xbox, Yammer, Bing ve Skype’ın da gelişim süreci altında olduğunu belirten Simmons, katılımcılara çalışmalara ait bazı taslakları da gösterdi. Yeni nesil Xbox’ın da yolda olduğu düşünülünce en azından Xbox için yeni logonun fazla zaman kaybetmeden hazırlanacak olması olası duruyor.
İlgili >> The Verge
Teknoblog, teknoloji gündemini farklı platformlarda düzenli biçimde paylaşıyor. WhatsApp kanalında öne çıkan haberleri anlık olarak aktarıyor, Google Haberler üzerinden güncel içerikleri sunuyor, Instagram ve X hesaplarında dikkat çeken başlıkları özetliyor, YouTube kanalında ise ürün incelemeleri ve detaylı anlatımlarla içeriği tamamlıyor.







