Teknoloji

Microsoft Teams Office 365 aboneleriyle buluşmaya başladı

microsoft teamsMicrosoft, Slack’e alternatif olarak hazırladığı kurumsal iletişim uygulaması Teams’i geçtiğimiz kasım ayında duyurmuştu. Şirket yaklaşık dört aylık bir hazırlık sürecinin ardından Teams’in bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıklamıştı. Microsoft Teams, 14 Mart itibarıyla şirketin Office 365 servisinin abonelerinin kullanımına açıldı.

Hâli hazırda 19 dili destekleyen Teams’e 181 ülkeden erişilebiliyor. Platform, Office 365 abonelerine ekip ve ofis sohbetleri için yeni bir seçenek sunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, şimdiden 50 bini aşkın şirket platformu kullanıyor. Alaska Airlines ve Expedia gibi şirketler de Teams’in kullanıcıları arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz kasım ayında Teams’in ön izlemesini duyuran Microsoft, çok sayıda kullanıcıya Teams’e erişim izni vermişti. “Sohbet tabanlı çalışma alanı” olarak tanımlanan platform ile Slack arasında kayda değer benzerlikler bulunuyor.

Kullanıcılar Teams ile mobil cihazlar üzerinden sesli aramalar gerçekleştirebiliyor, belli bir takım kanalına e-posta gönderebiliyor, mesajları formatlayabiliyor ve bir kanalda yapılan paylaşımlar için bildirim alınabiliyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada, Teams kullanıcılarının Android uygulaması üzerinden görüntülü görüşme de yapabileceği belirtildi. iOS ve Windows Phone kullanıcılarının ise bu imkan için biraz daha beklemesi gerekiyor. Teams kullanıcıları, kanallara gönderilen e-postalardaki ekleri indirebiliyor. Buna ek olarak, servis içinde herkese açık ekipler de oluşturulabiliyor.

Microsoft Teams entegrasyon ve botlarla zenginleşecek

Microsoft, yeni haberleşme aracı için yeni özellikler sunmaya devam edecek. Şirket, önümüzdeki dönemde 150’den fazla entegrasyonu hayata geçirmeyi ve servisi botlarla zenginleştirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER