Manşetler

Microsoft CEO’su büyük bir yapılanmaya hazırlanıyor, stratejiyi değiştiriyor

microsoft-ceo-satya-nadella-040214

Microsoft CEO’su Satya Nadella tüm çalışanlara gönderdiği e-posta mesajıyla şirketin yeni mali yılındaki hedeflerini özetledi. Ajandanın başında Microsoft’un temelinin yeniden şekillendirilmesi bulunuyor.

Nadella önceki CEO Steve Ballmer tarafından yapılan cihazlar ve servisler tanımlamasının faydalı olduğunu kabul ediyor, ancak şimdi tek bir stratejiye odaklanmaya ihtiyaç duyduklarının altını çiziyor. Bu strateji de mobil ve buluta odaklanmış bir Microsoft; nitekim Nadella bunu daha önce de dile getirmişti. CEO, gezegen üzerindeki her bireyi ve organizasyonu daha fazlasını yapma ve başarma noktasında güçlendirmek için üretkenliği yeniden düzenleyeceklerini vurguladı.

Nadella cihazlar ve servisler tanımlamasından vazgeçebilir, ancak bu durum Xbox, Surface ve Windows Phone ürünlerini henüz doğrudan etkilemeyecek gibi görünüyor. Nadella, Xbox’ın aileleri içinde olmasının büyük şans olduğunu belirtti; bir yandan yenilikler yapmaya ve Xbox kitlesini büyütmeye devam ederken bir yandan da Microsoft için katkıda bulunan ticari değer yaratacaklarını söyledi.

Surface cephesinde Nadella Surface Pro 3’ü Microsoft’un Windows ekosistemine katkı yapacak birinci parti donanımı nasıl üretebildiğine yönelik bir örnek olarak gösterdi. Surface ile yaptıkları gibi bazı zamanlarda yeni kategoriler geliştireceklerini dile getirdi. Ayrıca Windows Phone için de pazar oluşturacaklarını, Nokia cihazlar ve servisler biriminin satın alınmasının da bu hedef doğrultusunda yapıldığını söyledi.

Nadella Microsoft’un çeşitli ürün ekiplerini ve mühendislik süreçlerini müşteriden etkilenen, veriyle işleyen, hıza amaçlı ve kalite odaklı hâle gelmek amacıyla yeniden şekillendirmeyi planlıyor. Bunun bir parçası olarak bazı süreçlerin kaldırılması ve kararlara odaklanan daha az elemanın bulunması öngörülüyor.

Bir başka parçayı da eğitimin iyileştirilmesi ve her bir mühendislik grubu içinde Veri ve Uygulanabilir Bilimler özkaynakları bulunacak şekilde yatırımın yapılması oluşturuyor. Nadella bunun Microsoft’un yazılım mühendislik süreçlerini hızlandırması, öte yandan Microsoft’un yazılım ürünlerinin kalitesini koruması noktasında yardımcı olacağını umuyor. Yazılım üreticisi yıllar boyunca birçok kez ürünleri hızlı şekilde geliştirme ve güncellemeleri daha yüksek hızda sunmada Google gibi rakiplerin gerisinde kalmakla eleştiriliyor.

Nadella’nın Microsoft çalışanlarına yönelik mesajında şirketin yüzleşeceği geleceğin mücadele dolu olacağına dikkat çekiliyor. CEO, önlerindeki iş için şimdiye kadar gerçekleştirdikleri herhangi bir işte olmadıkları kadar cesur ve hırslı olmaları gerektiğinin altını çizdi. Microsoft çalışanlarını şirketin geleceğini şekillendirecek yeni bir kültür inşa etme noktasında teşvik eden Nadella, yorgun geleneklerin sorgulanacağını ve önceliklerde ayarlamalar yapılacağını belirtti.

Microsoft CEO’sunun mücadeleye ve şirketi değiştirmeye hazır olduğu; çalışanlarını uyandırdığı ve şirketi yeni bir strateji ve vizyonla yeniden harekete geçireceği açık şekilde görülüyor. Bu strateji duyurusunun Microsoft’un en son finansal sonuçlarını açıklamasından hemen önce yapılması da dikkate değer bulunabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER