Manşetler

LG yeni X serisi X cam ve X screen akıllı telefonlarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-x-cam-x-screen-150216

LG yeni X serisi akıllı telefonlarının ilk örneklerini gelecek hafta düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmayı planlıyor. X cam ve X screen adlı iki yeni modelin duyurusu şimdiden gerçekleştirildi. LG bu yeni cihazların günümüzün üst sınıf akıllı telefonlarıyla birlikte gelen ilgi çekici veya dudak uçuklatıcı özellikleri istemeyen veya onlara ihtiyaç duymayan; yine de mükemmel bir kamera veya gelişmiş ekran isteyen kullanıcıları hedeflediğini belirtiyor.

LG X cam modelinde 1.14 GHz sekiz çekirdekli işlemci ve 5.2 inç Full HD ekran yer alıyor. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza barındıran telefonda 2520 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Kameralarına baktığımızda arkada 13 megapiksel, ve 5 megapiksellik iki kamera, önde de 8 megapiksel çözünürlüklü üçüncü bir kamera görüyoruz. Android 6.0 Marshmallow ile yüklenmiş olarak gelen telefonun gövdesi sadece 118 gr. ağırlığa sahip.

Diğer taraftan, LG X screen ise 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci ve 4.93 inç HD ekrana sahip. Bunun yanı sıra 1.76 inç’lik, 520 x 80 çözünürlüklü ikinci bir ekranı da bulunuyor, tıpkı V10’da olduğu gibi. 2 GB RAM, 16 GB dahili hafızaya sahip olan telefonda 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera bulunuyor. Cihazda 2300 mAh kapasiteli pil bulunurken Android Marshmallow ile çalışıyor.

LG Electronics Mobile Communications Company Başkanı ve CEO’su Juno Cho, herkesin favori akıllı telefon özelliğinin bulunduğunu, LG olarak bir işi çok iyi yapan cihazlara yer olduğunu düşündüklerini ve kullanıcıların istedikleri bu özellikler için çok fazla para ödememeleri gerektiğine inandıklarını kaydetti. Sonuç olarak kendilerini müşterilere daha fazla seçenek sunmaya adadıklarını da sözlerine ekledi.

Bu iki yeni cihaz 22 Şubatta, LG G5 tanıtım etkinliğinden bir gün sonra MWC’de gösterilecek. X cam ve X screen Asya, Avrupa ve Latin Amerika pazarlarında gelecek aydan itibaren satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER