Teknoloji

LG V30 31 Ağustosta Berlin’de tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg v30LG akıllı telefon portföyünün yeni üyesiyle ilgili olarak önemli bir ipucu verdi. Şirket, 31 Ağustosta Berlin’de düzenleyeceği etkinlik için “ön davetiye” olarak nitelenebilecek bildirimin dağıtımına başladı. Söz konusu tarih, Berlin’de düzenlenecek IFA 2017’nin kapılarını açmasından 1 gün önceye tekabül ediyor. LG V30, şirketin etkinlikte tanıtması muhtemel telefon olarak öne çıkıyor.

LG tarafından gönderilen davetiyedeki görsel çok fazla bilgi vermese de, bazı dikkat çekici ipuçları barındırıyor. Görseldeki telefonun ekranındaki “V” harfi hemen göze çarpıyor. Buna ek olarak, görselin görüntü oranının 2:1 olması da ayrıca dikkat çekiyor. Görsel, V30’un tasarım bakımından LG G6’nın açtığı yoldan yürüyeceğine dair iddiaları da destekliyor.

Bu iddiaları gündeme getiren sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. OnLeaks ve MySmartPrice gibi sitelerde paylaşılan taslaklar, V30’un daha büyük ve kavisli bir G6 gibi görüneceğini gösteriyor. Çift arka kameranın V30’da G6’dakinden daha farklı bir biçimde yerleştirileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. V serisinin imzası niteliğindeki ikinci ekranın yeni modelde bulunması beklenmiyor. Bunun serinin hayranlarını üzecek türden bir karar olduğu söylenebilir.

LG V30 Qualcomm Snapdragon 835 işlemciyle gelecek

V30’un Qualcomm Snapdragon 835 işlemci taşımasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. LG, Qualcomm ve Samsung arasındaki işbirliği nedeniyle G6’da geçtiğimiz yıl çıkan Snapdragon 821 işlemciyi kullanmak zorunda kalmıştı. Bu tercih, LG’nin yeni akıllı telefonunu bekleyenlerde hayal kırıklığı yaratmıştı. V30’da yüksek ses kalitesi ve manuel kamera ayarları gibi özelliklerin de bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER