Teknoloji

LG MWC 2018’de G7 yerine V30+ alfa’yı çıkarabilir

2018 hem LG’nin kendisi hem de müşterileri için kafa karıştırıcı bir yıl olacak gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarında işleri yoluna koymak isteyen şirket, yeni telefonlarını herkesle aynı zamanda değil, gerçekten ihtiyaç duyduğunu düşündüğünde çıkarmaya karar verdi. Hatta bu karar doğrultusunda, 2018’in başlarında beklenen LG G7 veya adı her neyse ne olacak cihazın da çıkışını ertelemeyi düşünüyor. Gelecek ayki MWC 2018’de bu yeni amiral gemisi yerine daha da geliştirilmiş bir LG V30+ cihazını görebiliriz.

LG akıllı telefon stratejisinde düzenlemeler yapıyor. Piyasayı doldurmak yerine daha az telefon çıkarmaya karar veren şirketin, CES 2018 sıralarında LG G7 ile ilgili yaptığı geliştirme çalışmalarını askıya alıp işe sıfırdan başlama kararı aldığı yazıldı. Bu durum da 2018 model amiral gemisi telefonun çıkışını birkaç ay geciktirecektir.

Tabii ki, bu durum LG’nin MWC 2018’de hiçbir şey göstermeyeceği anlamına gelmiyor. Her ne kadar yepyeni olmasa da, mevcutlardan farklı bir cihazın gösterilmesi planlanıyor. LG V30’un geliştirilmiş bir versiyonunun çıkacağı söyleniyor. LG V30+ piyasada olduğu ve hatta Türkiye’de satışa çıkacağı için, bu yeni telefonun LG V30+ alfa adını taşıyacağı iddia ediliyor.

LG V30+ alfa ile ilgili herhangi bir yeni özellik henüz dillendirilmiyor. Ancak genişletilmiş yapay zekâ yeteneklerinin bulunacağı iddia ediliyor. Özellikle de Google Asistan entegrasyonunun yoğunluğundan bahsediliyor. LG ve Google’ın yakın ilişkileri düşünüldüğünde, bu çok da garip görünmüyor. CES 2018’de duyurulan, hoparlörlerden akıllı ekranlara kadar birçok üründe Google Asistan’ı görmüştük.

LG’nin MWC 2018’i V30+’ın daha da geliştirilmiş bir versiyonuyla geçirdiğini görebiliriz. Bu durumda Qualcomm Snapdragon 845’li telefonların ilk dalgası kaçabilir. Ancak bu durum LG için çok da sıra dışı sayılmaz. Çünkü şirket geçen yıl da LG G6’yı Snapdragon 835 yerine 821 işlemciyle çıkarmıştı. Bu durumda LG G7 veya yeni bir ad taşıyacak amiral gemisi telefonu 845 işlemciyle görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER