Teknoloji

LG V30 Plus normal modelin yanında 128 GB ile gelecek

lg v30LG V30’un çıkışına az zaman kala bu telefonla ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Telefonun hem normal versiyonu hem de Plus adında başka bir çeşidinin daha aynı anda çıkacağı söyleniyor. Söz konusu habere göre şirket iki telefonu da aynı anda tanıtacak ve daha sonra da 15 Eylül tarihinde, en azından Güney Kore’de satışa sunulacak.

V30’un piyasadaki en yüksek diyafram açıklıklı kameraya sahip akıllı telefon olacağı LG tarafından doğrulanmıştı. Ne var ki, diğer teknik özellikleri hâlâ dedikodu seviyesinde kalmaya devam ediyor.

ETNews‘in haberine göre, LG Electronics daha önce izlediği stratejiden farklı bir strateji izleyerek yeni amiral gemisi telefonunun iki farklı versiyonunu aynı anda çıkaracak. Kaynaklar LG’nin her bir telefonda biraz farklı özellikler sunacağını, telefonların sırasıyla 64 GB ve 128 GB’lık kapasitelere sahip olacağını belirtiyor. Fiyatlar da muhtemelen 700 dolar seviyesinden başlayacak. Bu da Türkiye fiyatlarının 3500 TL civarından başlayacağı anlamına geliyor.

İlgili haberde kablosuz şarj ve ses özellikleri gibi farklılıklarla bu iki çeşidin birbirinden ayrılacağı söyleniyor. Buna ek olarak, V30 Plus modelinin 3100 TL’ye karşılık gelen bir ücretle Güney Kore’de satışa sunulacağı belirtiliyor. Türkiye satış fiyatı olarak bunun üstüne en az 1000 TL eklemek yanlış olmayacaktır.

Kaynaklar, LG’nin bu iki farklı cihaz ile özellik yelpazesini genişletip farklı cihaz segmentlerini hedefleyeceğini, bu şekilde satışları artırmaya çalışacağını söylüyor. Daha önce V30 modeliyle ilgili çeşitli sızıntıları görmüştük, ancak V30 Plus modeli şimdiye kadar gizemini korumuştu.

LG, geçtiğimiz günlerde V30’un f/1.6 diyafram açıklıklı bir kamera barındıracağını açıklamıştı. Bu yüksek diyafram açıklığı sayesinde sensöre daha fazla ışığın düşmesi mümkün olacak. Ayrıca bu kamera Crystal Clear cam lens sayesinde daha keskin görüntülere de kapı açacak. Böylelikle V30’un, söz konusu mobil fotoğrafçılık olduğunda güçlü bir oyuncu olması hedefleniyor.

Ayrıca LG V30’un 6 inç OLED Full Vision ekran barındıracağı belirtiliyor. V30 Plus modelinin de aynı ekranı barındıracağı söyleniyor. İki model, ekranların yerine depolama alanı gibi özelliklerle birbirinden farklılaşacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER