Teknoloji

LG V30 kamera açıklığıyla bir rekora imza atacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6Tüm işaretler LG V30’un LG G6’nın biraz daha iyileştirilmiş bir versiyonu olacağını gösteriyor olabilir, ancak bu, çok yakında duyurulması beklenen amiral gemisi telefona biraz haksızlık olur gibi görünüyor. Özellikle de, elde edilen son detaylar, bu düşünceyi destekler nitelik taşıyor.

LG’ye yakın kaynakların belirttiğine göre, LG V30 şirketin çift kamera stratejisini devam ettirecek, ancak lens açıklığı bir kademe daha artırılarak sadece akıllı telefon pazarındaki en büyük değere ulaşılmakla kalınmayacak, aynı zamanda normal kameralarda bile nadir görülen bir değere ulaşılacak.

Teknik özellik tablolarında “f” değeriyle temsil edilen diyafram açıklığı değeri sayısal olarak küçüldükçe, açıklığın büyüklüğünün daha da arttığı anlaşılır. Diyafram açıklığı, ya da daha basit şekilde kameradaki açıklık ışığın içeri girmesini sağlıyor. Eğer daha büyük bir delik varsa, o hâlde daha fazla ışık içeri girebilir. Bu da düşük ışıkta fotoğraf çekiminde, ortamda yüksek miktarda ışık olmadığı durumda daha fazla miktarda ışığın lensin üstüne düşmesine kapı açar.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, f sayısının değeri düştükçe, açıklık büyür. Yani f/1.8 lensin açıklığı f/2.0 lensten, onunki de f/2.2’den daha yüksektir. Tabii ki, dijital kameralarda açıklık değeri sabit kalmaz ve daha adüşük seviyeye inebilir. Düşük bir f/ değerinin varlığı, daha geniş bir açıklık yelpazesine sahip olmak anlamına geliyor. Bu da farklı ışık koşulları için daha esnek çekim imkanının yakalanabileceğini gösteriyor.

LG V30’da diyafram açıklığı mevzusu ne olacak? Kaynağa göre, V30’da f/1.6 lens bulunacak. Böylelikle bu telefon pazardaki en yüksek diyafram açıklığı değerini sunacak. Pazarda unvan şu anda f/1.7 ile Samsung Galaxy S8’e ait durumda. f/1.6 değeri de fotoğrafçılık dünyasında sık görülen bir değer değildir ki, bu açıdan LG V30’un kamerasını da daha özel yapacaktır.

Bu f/1.6 diyafram açıklığı değeri V30’un normal kamerasına ait olacak. LG, geniş açılı arka kamera için muhtemelen yine daha düşük bir diyafram açıklığı tercih edecektir. Yani f değeri 1.6’dan daha büyük olacaktır.

Aynı kaynak, V30’un OLED ekran barındıracağını da doğruluyor. Bu da telefonun sürekli açık ekran işlevleri için birçok fırsatın var olacağı anlamına geliyor. G6’nın ekranının sahip olduğu 18:9 görüntü oranı da korunacak gibi görünüyor. Bu durum, V10 ve V20’de yer alan ikinci ekranın da büyük ihtimalle olmayacağını gösteriyor. Bu arada ikinci ekranın kızaklı yapıda olacak şekilde bulunacağına dair dedikodular bulunuyor, ancak bunlar henüz doğrulanmadı. Öte yandan, kaynak değiştirilebilir pilin bulunmayacağına dair söylentileri doğruluyor. Bu, bazı tüketicileri üzecektir.

İLGİLİ HABERLER