Teknoloji

LG InstaView ThinQ akıllı buzdolabı 29 inç şeffaf ekranıyla dikkat çekiyor

lg instaview thinqSamsung daha önce dokunmatik ekrana sahip buzdolapları geliştirmişti. LG ise şeffaf kapılara sahip buzdolaplarını gözler önüne çıkarmıştı. Bu iki yaklaşım sonunda bir araya geldi. LG InstaView ThinQ adını taşıyan yeni akıllı buzdolabını CES 2018’de gözler önüne çıkardı. Akıllı buzdolabında iki defa dokunulduğunda şeffaf hâle gelen 29 inç büyüklüğünde bir ekran yer alıyor.

LG daha önce de buna benzer bir girişimde bulunmuştu. Güney Koreli şirket, Windows 10’un tam sürümünü çalıştıran Smart InstaView Door-in-Door isimli bir buzdolabı duyurmuştu. Ancak duyurudan sonra bu konuda adeta sessizliğe gömülen LG’nin buzdolabını piyasaya sürüp sürmediği bile anlaşılamamıştı.

Yeni akıllı buzdolabında ekranı kullanarak buzdolabında gıda yönetimi yapılabiliyor. Bu yönetimde kullanıcılara LG’nin webOS işletim sistemi ve Amazon’un dijital asistanı Alexa da yardımcı oluyor.

Gıdaları sanal çıkartmalarla etiketleyen buzdolabı, son kullanma tarihi yaklaşan ürünler için kullanıcılara bildirim gönderiyor. Dileyen kullanıcılar azalan ürünler için de bildirim alabiliyor. Geniş açılı panoramik kamera ise evden uzaktayken bile dolabı kontrol etmeyi ve buna göre alışveriş yapmayı mümkün kılıyor. Buzdolabının üzerindeki ekranın şeffaf durumdayken de kullanılabilmesi öngörülüyor.

LG InstaView ThinQ dışında da mutfak ürünleri tanıttı

LG InstaView ThinQ, Güney Koreli şirketin CES 2018’de tanıttığı tek mutfak ürünü değil. Yine ThinQ çatısı altında konumlanan diğer mutfak ürünleri, hem kendi aralarında hem de InstaView ThinQ ile iletişim kurabiliyor. ThinQ InstaView içindeki malzemelerle yapılabilecek bir yemeğin tarifini EasyClean fırına gönderebiliyor. EasyClean ise pişirilen yemekten QuadWash bulaşık makinesini haberdar ediyor. Böylelikle uygun yıkama programı makine tarafından otomatik olarak belirlenebiliyor. InstaView serisi mutfak ürünlerinin ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketlerinde ne yazacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER